LIGA ZA PRVAKA

Splićani sjajnom obranom zaustavili Cedevitu!

U ostalim utakmicama Zagreb je pod palicom Ivice Burića bez većih problema svladao Borik Puntamiku 96:71, a Zadar je bio bolji od Alkara 76-61
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Split je u 11. kolu Lige za prvaka na Gripama svladao Cedevitu 66:60 i tako joj nanio prvi poraz u ligi. U ostalim utakmicama Zagreb je pod palicom Ivice Burića bez većih problema svladao Borik Puntamiku 96:71, a Zadar je bio bolji od Alkara 76-61...

Na Gripama je pukla prvorazredna senzacija, najveća u Ligi za prvaka ove sezone. Split je nadigrao i pobijedio Cedevitu, apsolutno zasluženo. Za ovu pobjedu Žutih presudna je bila željezna obrana i strahovita volja u miksu sa željom. U svakom slučaju, oni koji su košarku na Gripama pretpostavili El Clasicu definitivno su profitirali, vidjeli su sjajno izdanje Splita i još jednu najavu ljepše budućnosti.

- Pobjeda Splita je apsolutno zaslužena i nemam namjeru tražiti bilo kakav alibi u neigranju Drapera ili što je iza nas vrlo teška sezona – rekao je u uvodu trener Cedevite Aleksandar Petrović.

Kad je Corsley Edwards otvorio s četiri koša, nitko nije mogao ni pomisliti što se sprema i da su Žuti odlučni prirediti senzaciju. U trenu je bilo 8:4 i Cedevita do kraja utakmice više nije uspjela niti izjednačiti. Split je imao gomilu junaka, probuđenog Luku Babića s puno otetih lopti i zakucavanja, pa vječno mladog Antu Grgurevića, razigranog Josipa Sobina u trećoj četvrtini (13 koševa zaredom), te u konačnici strašnog šutera Ivana Mimicu koji je u posljednjoj četvrtini odagnao nalet Cedevite s tri trice u nizu za 58:48 u 34. minuti, a Toni Dijan bio korak do double-doublea (osam koševa i skokova).

- Ovo je stvarno podvig, pogotovo kad se osvrnem na posljednje dvije utakmice – rekao je strateg Splita Mladen Vušković. – Momcima svaka čast, dokazali smo da imamo kvalitetu iznenaditi dosta bolje klubove od nas kad igramo kao momčad.

Tri i pol minute prije kraja bilo je najvećih 62:51, osjećalo se da Cedevita više nema snage za preokret. Priliku, jedinu priliku propustila je na ulasku u posljednju četvrtinu kad je bilo 49:47.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:52