CEDEVITA ČEKA ŠANSU

Stiže prvak Europe, Aco najavio: 'Protiv Olympiacosa nas čeka spektakularna utakmica'

 Nenad Dugi / CROPIX

Rijetki su takvi dani, ali četvrtak je jedan od onih koji nude košarkaški spektakl. Možda i posljednji takve vrste u skorije vrijeme. Na vjerojatni oproštaj od domaćeg dijela Eurolige za ovu sezonu, u goste Cedeviti stigao je moćni Olympiacos (Draženov dom, 18.30).

Momčad iz Pireja predvodi jedan od najboljih playmakera koji igra u Europi - Vassilis Spanoulis. Ako ni zbog čega drugoga, onda vam se zbog njega isplati košarci posvetiti četvrtak.

U mozgu ima kompjutor, a nešto niže ono što je nepristojno napisati. Bez njih ne bi stavio autorska prava na dva naslova europskog prvaka (2009. i 2012.) niti postao najomraženiji čovjek u zelenoj polovici Atene nakon što je 2010. godine prešao iz Panathinaikosa u Olympiacosa za cca 2,5 milijuna eura godišnje plaće.

U Pireju je dugo vremena igrao simultanku pa je u jednom trenutku rezultat bio Spanoulis - Cedevita 18-11. Prodorima razbija obranu, pogađa trice, a kada ga se stisne, suigrači iskoriste višak igrača. Nakon što su iščupali pobjedu protiv Cedevite, ušli su u seriju. Rušili Milano (+13), Caju (+17), Efes (+22) te Žalgiris (+14), nisu izgubili od 25. listopada...

- Privilegij je igrati protiv europskog prvaka i očekuje nas spektakularna utakmica - rekao je trener Aco Petrović.

Dvije teorije za prolazak u Top 16

- Cedeviti su nužne dvije pobjede, s tim da Milano mora izgubiti obje utakmice.

- Cedevita bi mogla uz današnji poraz, ali tada mora s najmanje 36 razlike svladati Caju Laboral; uz oba poraza Milana, ali i sutrašnju pobjedu Caje kod Efesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 09:41