TAJNE S FACEBOOKA

TAJNIK BiH SAVEZA OTKRIO 'Bogati Hrvati Repeši dali 15.000 eura, a Aco je od BiH tražio 20’

Mahmutović je želio plaćati Acu samo za ljetne mjesece kao što to rade u Francuskoj i Hrvatskoj
 Damir Krajač/CROPIX

Istup Ace Petrovića koji je je prekid suradnje s košarkaškom reprezentacijom BiH objasnio neprikladnom financijskom ponudom koja je ispod “minimuma minimuma”, naljutio je glavnog tajnika KSBiH. Harun Mahmutović je u svoje ime na Facebooku otvorio dušu u emotivnoj ispovijesti spomenuo da je Jasmin Repeša vodio Hrvatsku za 15.000 eura.

Prema Mahmutovićevim riječima, Aco je tražio 40.000 konvertibilnih maraka mjesečne plaće, dok mu je on nudio upola manji iznos.

‘Smiješnih 30.000 eura’

Na TV Hayat u Dnevniku u 7 izjava Ace: “Ponudili su meni i pomoćnim trenerima smiješnih 30.000 eura... netko je polupao lončiće”.

Mahmutović je želio plaćati Acu samo za ljetne mjesece kao što to rade u Francuskoj i Hrvatskoj.

“Odlučili smo ponuditi Aci plaću za dva mjeseca rada. Naravno, uz mogućnost da radi u klubu i zaradi. Ponudio sam mu... 20.000 KM za mjesec rada, ili točnije 40.000 KM za dva mjeseca. A njegovom stručnom timu, tj. pomoćnim trenerima, plaću od 3500 KM po mjesecu ili 7000 KM za dva mjeseca.

I bilo je malo, toliko malo da sam nekoga uvrijedio! A ja opet cijelo vrijeme razmišljam jesam li pretjerao?

Ponudio sam ne zato što mi te pare imamo, već zato što ne damo obraza i cijenimo iskrenost i dobrotu. Zato što je on gost, a gost mora biti zadovoljan taman za nas i ne bilo. A kad nam još neko kaže da bi pomogao za džabe, mi bi i gaće s guz... skinuli da platimo i više nego što možemo! Ponudio sam više nego što je Hrvatska dala Repeši, cca. 15.000 eura, iako bogati hrvatski savez ima budžet od 5 milijuna KM. Nije Hrvatska podcijenila Jaska, već Jasko nije ni tražio više. Zna se u Hrvatskoj da voditi nacionalnu selekciju nije stvar para već ponosa i prestiža...”

‘Zaključana vrata’

Aco Petrović je ranije bio izjavio da vrata između njega i KSBiH nisu još uvijek zatvorena. Nakon ovog istupa vjerojatno su se i sasvim ‘zaključala’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:41