'VRUĆE' U CEDEVITI

Tomas napustio hrvatskog prvaka, stigao novi Amerikanac

 CROPIX

Hrvatski košarkaški reprezentativac Marko Tomas (30) karijeru će nastaviti u turskom prvoligašu TED Kolejlileru iz Ankare, objavio je taj klub u četvrtak.

Tomas će se tako nakon tri godine vratiti u Tursku gdje je od 2010. do 2012. godine nastupao za Fenerbahce Ulker.

U posljednje tri sezone, koliko je bio član hrvatskog prvaka Cedevite, Tomas je imao velikih problema s brojnim ozljedama, pa je u regionalnoj ABA ligi ukupno odigrao tek 39 utakmica.

Prošle je sezone odigrao 18 utakmica u regionalnom natjecanju, te je u prosjeku postizao 6.4 koševa, 1.9 skokova i 1.8 asistencija.

A novo pojačanje Cedevite na poziciji trojke je Amerikanac James White. Riječ je o igraču rođenom 22. listopada 1983., koji iza sebe ima zavidnu profesionalnu karijeru, a prošlu sezonu proveo u ruskom Uniksu.

White je s tom momčadi prošle sezone nastupao u Euroligi, no Uniks je, kao i Cedevita, ispao poslije početne grupne faze. Međutim, treba napomenuti da su White i društvo bili u iznimno izjednačenoj grupi A, koju su sa omjerom 5-5 završili na petom mjestu, a 5-5 u toj su grupi imali i treći Žalgiris te četvrti Novgorod.

Kasnije je Uniks nastavio u Eurokupu. Tu je došao do polufinala, dok je u jakoj VTB ligi poslije osvojenog šestog mjesta u regularnom dijelu sezone Whiteova bivša momčad poražena u četvrtfinalu doigravanja od Lokomotiv Kubana.

U protekloj sezoni White je u Euroligi imao prosjek od 10 poena, 4.9 skokova i 0.7 asistencija, u Eurokupu je bio na prosjeku od 13.4 poena, 3.3 skoka i 1.4 asistencije, a u VTB ligi je prosječno bilježio 9.0 poena, 3.8 skoka i 1.8 asistencije.

White je u Euroligi nastupao i u sezoni 2007./2008., kad je branio boje Fenerbahčea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:18