VEČERAS (20.45) U MILANU

Utakmica sezone u sjeni trenerovog bijega: 'Tražit ćemo da se Maljković kazni!'

Za novog trenera i dalje kandidiraju Svetislav Pešić, Aco Petrović i Aleksandar Džikić. Neven Spahija odbio je Cedevitinu ponudu
 Ronald Goršić/CROPIX

Cedevita će večeras u Milanu (20.45, prijenos Sport Klub) tražiti pojas za spašavanje euroligaških ambicija, ali glavna priča u i oko kluba je naprasna ostavka Bože Maljkovića.

Nitko nije “popio” razloge koje je naveo za odlazak. Posebno predsjednik kluba Mladen Veber. Prihvatio je da trener s kojim je krenuo u sezonu više ne stanuje u Cedeviti, ali ne želi olako prijeći preko svega.

Nisu bili pijani

- Prijavit ću ga Disciplinskoj komisiji kluba jer nitko ne može svojevoljno napustiti svoj posao. Isto bi čekalo igrača koji se ne bi pojavio na treningu ili odustao od svega. Postoji klupski pravilnik, a kazne za takve prekršaje su novčane.

U utorak prijepodne uspio se nakratko čuti s Maljkovićem.

- Meni njegovo objašnjenje odlaska zvuči bizarno i teško mi se pomiriti s pričom o pomanjkanju podrške. Što to znači da s Emilom ( Tedeschijem) i sa mnom nije dovoljno često pio kavu? Mi smo poslovni ljudi, a prvoj momčadi ništa nije nedostajalo. O svemu se zajednički odlučivalo, i on i igrači su plaćeni na vrijeme - rekao je Veber, dodavši da bilo kakve političke probleme poput neugodnosti u Hrvatskoj ili pritiska iz Srbije jer Cedevita u nedjelju gostuje kod Partizana, Maljković nije spomenuo. Veber je opovrgnuo da su igrači u slavljenički petak došli pijani na trening, samim time i da ih Uprava nije htjela kazniti.

- Prvi sam za to da se takvo nesportsko ponašanje oštro kazni.

Pešić se nudi

Nagađanja i priča o odlasku vjerojatno će biti još, sve dok bivši trener ne otvori dušu i kaže sve što ga je tištilo. Ako se to ikada dogodi. No, Cedeviti je važnije kako će izgledati njezin život nakon Maljkovića. Razočaranje odlaskom brzo ih je prošlo.

Prvo pitanje je tko će biti novi trener. U Milanu, kao i u protiv Partizana, ulogu v. d. trenera imat će Jakša Vulić.

- Sve opcije su otvorene - kratko je odgovorio Veber.

I dalje kandidiraju Svetislav Pešić (sam se ponudio preko posrednika), Aco Petrović (do srijede popodne nije kontaktiran) i Aleksandar Džikić. Neven Spahija odbio je Cedevitinu ponudu.

Hoće li promjena kod igrača izazvati pozitivan šok?

Vulić se ne brine o tome što će donijeti sljedeći tjedan, nego kako pobijediti Milano. Talijani će sigurno biti bez Gentilea, a možda i Bouroussisa.

- Teško mi je predvidjeti način na koji će igrači reagirati na promjenu trenera, a što se tiče suparnika, za nas je najbitnije da su izgubili Gentilea.

Centar Miro Bilan vjeruje u pozitivnu reakciju.

- Mi igrači trebamo se skupiti tako da se odlazak trenera pretvori u pozitivan šok. Odigramo li u obrani kao u posljednjim euroligaškim utakmicama, rezultat neće izostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:33