BRZO HVATA KONCE

VIDEO: BOJAN SVE BOLJI Bogdanović i Teletović srušili Kingse, trener oduševljen: 'Užitak ih je gledati'

Najbolji hrvatski košarkaš je u Pekingu upisao još jedan start, iako se u momčad vratio Alan Anderson, koji mu je konkurent za poziciju "dva" u početnoj petorci
 AFP

Kao uvijek do sada u karijeri, Bojan Bogdanović vrlo brzo hvata konce u novom okruženju. Tako je u trećoj predsezonskoj utakmici za Brooklyn, trećoj u kojoj se našao u početnoj petorci Netsa, Bogdanović za 29 i pol minuta ubacio 11 poena, uz šut 4-8, te tri asistencije. Svih 11 poena je naš reprezentativac stavio u prvom poluvremenu, veliki dio u prvoj četvrtini kad je zajedno s Mirzom Teletovićem nosio Netse...

Užitak za gledati

- Bio je to užitak za gledati - komentirao je trener Lionel Hollins to razdoblje u kojem je Brooklyn imao 10 asistencija na 11 ubačaja iz igre.

Pritom Bogdanović i Teletović nisu “ubijali” Sacramento šutom, što je obojici najjače oružje, već su to radili iz reketa spuštajući leđima svoje čuvare.

“Mirza je pokazao dimenziju, koju prošlih sezona nismo od njega vidjeli”, napisao je na službenoj stranici Netsa novinar, koji je stalno uz momčad, pa tako i u Kini, gdje su Kingsi pali nakon produžetka 129:117.

“Svjedočili smo europskoj košarci u dresu Netsa. Bosanac Teletović i Hrvat Bogdanović ponudili su prekrasnu predstavu”.

Najbolji hrvatski košarkaš je u Pekingu upisao još jedan start, iako se u momčad vratio Alan Anderson, koji mu je konkurent za poziciju “dva” u početnoj petorci. Anderson je tako u svom predsezonskom debiju dobio tek sedam i pol minuta, te ubacio šest poena, uz tri skoka i dva asista.

Kako je početak sezone sve bliže, Bogdanović je u toj utrci ispred Andersona, kojem će Hollins sigurno također dati priliku da se istakne. Iako bi mogao ostati i bez nje ako Mostarac nastavi rasti iz utakmice u utakmicu kao što je to radio do sada...

Protiv Kingsa je na kraju Teletović bio najefikasniji sa 22 poena (trice 6-9), dok su vrlo dobra bila i oba centra Brooklyna - Mason Plumlee sa 18 poena i pet skokova, te Brook Lopez sa 16+4. Sacramento je predvodio Ben McLemore sa 22 poena, dok je Rudy Gay zabio 21, uz pet skokova i četiri asistencije.

Netsi imaju 3-0 u NBA predsezoni, a igrat će još tri utakmice - između dvije s Celticsima dolazi im Philadelphia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:59