OPROŠTAJ PRKE

Vranković izostavio Prkačina i Nicevića, a stavio Sutona

Izbornik je sastavio širi popis za SP u Turskoj na kojem nema iznenađenja
Zagreb, 261109.Hrvatski kosarkaski savez.Tiskovna konferencija novog izbornika kosarkaske reprezentacije Josipa Joke Vrankovica.Na slici: Josip Vrankovic izbornik Hrvatske kosarkaske reprezentacije.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Kao što je najavio na početku svog izborničkog mandata, Joke Vranković krenuo je u rekonstrukciju košarkaške reprezentacije.

Na širem popisu od 33 kandidata za ovogodišnji SP u Turskoj tako se nije našlo mjesta za kapetana Nikšu Prkačina (34) i Sandra Nicevića (33), najstarije članove momčadi koja je na EP-u u Poljskoj osvajanjem 6. mjesta osigurala nastup na SP-u.

Vrankovićev popis spoj je ostatka momčadi iz Poljske, njegovih zlatnih “mediteranaca” i najboljih iz U-20 reprezentacije. Kao novi član tu je Goran Suton. U statusu povratnika je Marino Baždarić, ali ne i njegov suigrač iz Cedevite Andrija Žižić. Iz A-1 lige na popisu su Vrkić (Split CO) i Karlović (Svjetlost).

Širi popis: Planinić, Popović, Ukić, Stipčević, Vladović, Prostran (playmakeri); Kus, Baždarić, Rančić, Tomas, Simon, Bogdanović (bekovi); Rozić, Perić, Stojić, Vrkić, Karlović (krila); Markota, Rudež, Vukušić, Tomić, Delaš, Zubčić, Andrić (krilni centri); Kasun, Vujčić, Radošević, Lončar, Žorić, Suton, Banić, Barać, Pašalić (centri). Stručni stožer: Mladen Erjavec i Tomislav Mijatović (pom. treneri), Luka Milanović (kond. trener).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:13