MEĐU ELITOM

Vujčić kandidat za Euroliginu petorku desetljeća

 Drago Sopta / Cropix

Službena web-stranica košarkaške Eurolige pozvala je predstavnike medija i navijače da izaberu najbolju momčad desetljeća u elitnoj europskoj ligi. Na popisu odabranih nalazi se i Nikola Vujčić.

U obzir dolaze samo igrači koji su nastupali od 21. listopada 2000. godine, odnosno od prve utakmice Eurolige na ovamo. Njih 50 koji će putem glasova tražiti svoje mjesto u najboljoj momčadi izabrala je Euroliga, a fanovima i medijima je dozvoljeno izabrati njih deset prilikom odabira i to sve do kraja Top 16 faze natjecanja, 11. ožujka.

Jedini hrvatski predstavnik u konkurenciji jest reprezentativni centar Nikola Vujčić, kojeg službena internetska stranica opisuje igračem nevjerojatnog napadačkog talenta i sjajnog pregleda igre.

"Nikola Vujčić dokazao se kao jedan od najboljih visokih dodavača koji su ikada igrali košarku. Dvostruki osvajač Eurolige i tri puta član njene najbolje petorke jedini je igrač u izboru koji je ostvario triple-double učinak, a uspjelo mu je to dva puta."

"Važnije, svojom je virtuoznošću pomogao telavivskom Maccabiju da osvoji naslove 2004. i 2005. godine, te da još dva puta izbori finale (2006. i 2008.)", piše, među ostalome, u opisu hrvatskog centra grčkog Olympiacosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 12:00