POTPISAO ZA AL WAHDU

Ahmad ne može bez Anasa: 'U Saudijskoj Arabiji okrećem novu stranicu svoje karijere'

Udaljeni smo jedan od drugog 70 kilometara. Kuće su nam blizu tako da ćemo sigurno imati mogućnosti da budemo češće zajedno - zaključio je novi centarfor Al Wahde
 jakov Prkić/CROPIX

Trebao je biti veliko pojačanje i rješenje svih golgeterskih briga pulskog prvoligaša. No, Ahmad Sharbini, nakon što se iz Hajduka transferirao u Pulu, nije potvrdio (pre)velika očekivanja navijača i struke.

Poslije nekoliko mjeseci sastavljenih od nespremnosti, ozljeda i nekoliko ispodprosječnih nastupa Ahmad Sharbini dogovorio je raskid ugovora s Puljanima i vratio se u Rijeku. Tamo je trenirao i čekao nove kombinacije što se ovih dana i dogodilo. U Saudijskoj Arabiji je potpisao šestomjesečni ugovor s posljednjeplasiranim klubom Al Wahdom iz Meke....

- Točno je, potpisao sam polugodišnji ugovor koji počinje teći od 1. siječnja 2013. godine - kazao nam je Ahmad Sharbini kojeg smo mobitelom locirali u Meki.

Kako je uopće došlo do tog angažmana?

- Imao sam kontakata i prije s ovdašnjim klubovima i to preko ljudi koji su zgotovili transfer brata Anasa u Al Ittihad. Kako je mojem novom klubu trebao hitno napadač, a ja sam slobodan igrač od prvog siječnja, poklopile su nam se želje za dogovorom.

Jeste li zadovoljan kratkoročnim ugovorom?

- Što se tiče uvjeta, nisam zadovoljan nego prezadovoljan! S obzirom na odnose koji vladaju kod nas u HNL-u, ti su uvjeti ovdje još dojmljiviji. Mojem novom klubu ne cvjetaju ruže u prvenstvu, nalaze se na dnu i u nastavku će sezone s nekoliko novih igrača pokušati zadržati prvoligaški status.

Već ste predugo izvan natjecateljskog ritma, što se osobito vidjelo u kratkoj pulskoj epizodi?

- Činjenica je da sam malo igrao, a kada sam dohvatio formu uz stalan trening dogodila se i ozljeda. Znalo se da mi treba vremena da uhvatim ritam utakmica, ali očito nije bilo strpljenja. Što je bilo bilo je, ovim potpisom okrećem novu stranicu karijere i prepun sam motiva.

Brat Anas je u Al Ittihadu, sada ćete biti bliži?

- Udaljeni smo jedan od drugog 70 kilometara. Kuće su nam blizu tako da ćemo sigurno imati mogućnosti da budemo češće zajedno - zaključio je novi centarfor Al Wahde iz Meke Ahmad Sharbini.

Anas bez gola, ali s crvenim kartonom

Koliko se može spoznati na internetskim bespućima, Anas Sharbini uživa klupski, ali i navijački status, jer ima nekoliko fotozapisa navijača s njegovim imenom na majicama. Ali Anas se u Al Ittihadu još uvijek nije razmahao.

U prvenstvu je, naime, odigrao 10 od 11 utakmica, ali zasad bez pogotka, no uz crveni karton. Niti u Azijskoj ligi prvaka mlađi Sharbini još nije poentirao, iako je odigrao 3 utakmice, doduše sve u prošloj sezoi, ova još nije startala. Inače, u prvenstvu se Anasov klub nalazi na 6. mjestu, sa 13 bodova i jednom utakmicom manjka za vodećim Al Fatehom. (tj)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:57