RESPEKT TRENERA

Ante Čačić oprezan uoči Ludogorca: 'Za prolaz u 3. pretkolo ćemo trebati podršku s tribina'

 Drago Sopta/CROPIX

Ako sutra uvijek neugodni Bugari repriziraju partiju iz Razgrada i neokrznuti prođu kroz Maksimir, Dinamo će srušiti još jedan rekord. Nikada prije nisu mahnuli na ispraćaju Europi već u srpnju. Da, bio je tu Sheriff, ali nakon njega je bio popravni protiv Györa. Sada popravnog više nema.

I zato ne čudi što je Maksimir ovih dana minsko polje. Čačićeva poslovično dobra volja stvar je prošlosti, igrači djeluju uplašeno, a i gazda je nervozan. Sreli smo ga u utorak u Maksimiru i - sami nagazili na minu... Ne zamjeramo na porciji, jer dobar je strah kome ga je Bog dao!

Ali ako je to samo trening za ono što čeka Čačića ako u srijedu ne rasturi Ludogorec kao “bugarsku skupštinu”, onda je treneru bolje da zažmiri i sam pretrči to minsko polje... Pa što bude!

Svlačionica Dinama pogledala je snimku utakmice u Bugarskoj. Nakon video seanse dobili su na samopouzdanju. Igrači imaju drugačiji pogled na ono što su odigrali u Razgradu, nego, primjerice, novinari.

- Prikazali ste da je bilo loše. Gledali smo snimku, nije bilo baš tako - stav je svlačionice koji je artikulirao Mateo Kovačić. Možda tako i treba sada “preokrenuti” jer je najvažnije ono što slijedi u srijedu. A ako slijedi (dobra) predstava modrih kao ta što su gledali na snimci, onda to neće biti ruglo na kraju grada nego ludnica.

Najgori scenarij - rasprodaja momčadi. Naravno, pod uvjetom da će ih netko htjeti kupiti. Milijunski transferi se u tom slučaju mogu zaboraviti. Ispadanje nudi i avanturu zvanu HNL, a u kojoj je kraj poznat ia prije početnog zvižduka. Mamac za sponzore - baš nikakav. A gledatelja ionako nema. U prijevodu, Čačić mora riješiti Bugare kako god zna i umije!

- Nemojte ga podcijeniti. Taj ima sreće na izvoz - bila je rečenica s kojom smo se susreli u Maksimiru. I nije daleko od istine. U svakoj šarf situaciji u kojoj se našao kao trener Dinama Čačić je izašao kao pobjednik.

Je li to bilo protiv Istre ili Osijeka u Kupu, protiv Hajduka u Maksimiru ili prošli tjedan u Razgradu, zapravo je manje važno. U svakoj situaciji “ili - ili” Ante Čačić je bio taj koji se zadnji smijao.

Predsjednik kluba je rekao kako neuspjeh protiv Bugara znači i otkaz! Doduše, Mirko Barišić je to fino upakirao između redaka, ali ne treba biti posebno vudren da se zaključi kako zapravo priča o šup karti Čačiću. A hoće li trener Dinama spakirati kofere i pravac Sukošan ili će ga i ovaj put poljubiti sreća, vidjet ćemo u srijedu oko 23 sata.

- Naći ćemo se poslije utakmice u još boljem raspoloženju - obećao je Čačić. Držimo ga za riječ! A Dinamu držimo fige, ma štogod njegov gazda mislio o nama!*

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:01