BUDUĆNOST DINAMA

Antolić: Od desete godine sanjam trenutak kad ću zaigrati za seniore

U prvu momčad Dinama priključeni su talentirani Antolić i Vrsaljko. Štovatelji lika i djela Luke Modrića i novi zalog ‘modre’ budućnosti
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Znaš, nisam uvjeren da je ovaj bolji od našeg Antolića - rekao nam je Zdravko Mamić prije godinu dana kada smo na treningu u turskom Beleku gledali Adema Ljajića, mladu zvijezdu Partizana. Već tada je imao u džepu predugovor s Manchester Unitedom. Međutim, zbog radne dozvole nije otišao na Otok, već ga je Partizan ovih dana prodao u Fiorentinu za sedam milijuna eura.

Godinu dana kasnije, Domagoj Antolić priključen je prvoj momčadi Dinama. Iza njega je neugodna ozljeda pete metatarzalne kosti, ali i polusezona seniorskog nogometa u Lokomotivi. U utorak se u modrom salonu “sudario” s Lovrenom. Jedan je bivši, drugi budući. Nažalost, tako to ide u Dinamu u posljednjih par godina.

Ne znamo je li Antolić bolji od Ljajića, ali činjenica je da u Maksimiru nema trenera koji se ne kune u talent tog 20-godišnjaka. Baš kao i u onaj Šime Vrsaljka, dvije godine mlađeg desnog bočnog s kojim je u petak predstavljen maksimirskim izvjestiteljima.

- Sretan? Ne mogu se drugačije osjećati kada od desete godine sanjam trenutak kada ću zaigrati za seniore - iskreno će Antolić.

Sličnu rečenicu čuli smo i od Vrsaljka, ali s razlikom što je on stanovnik Maksimira od prije četiri godine. Tomo Bašić, trener koji je otkrio Luku Modrića za njega je izjavio da će biti bolji od zvijezde Tottenhama.

- Daj Bože - skroman je Vrsaljko, rođeni Zadranin koji će u ponedjeljak na svoje prve seniorske pripreme s Dinamom. Nekada je zadarski bazen bio bastion Hajduka, danas pak Dinamo ima primat u odabiru izuzetnih talenata.

- Ne bih htio ulaziti u takve polemike, ali ja sam presretan što sam upravo ovdje. U Dinamu - manirom iskusnih i prekaljenih sugovornika stao je Vrsaljko na loptu. Dalje nismo inzistirali.

Za razliku od suigrača, Antolić je već veteran što se priprema tiče. Ovo su mu treće s Dinamom, a da nije bilo ozljede nismo sigurni da već ne bi imao mjesto u udarnih 11. Sudbina.

- Nema veze. Sada sam tu. Boravak u Lokomotivi je bio i više nego koristan. Najbolji put za sve nas. Iskustvo koje nosimo od tamo je neprocjenjivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:00