NEPRIMJETNI EDUARDO

Arsenal izbacio 'Redse' u osmini finala Carling kupa

Eduardo da Silva proveo je na terenu svih 90 minuta, no ovoga puta nije došao do izražaja
 AP

U najzanimljivijoj utakmici osmine finala Carling kupa nogometaši Arsenala svladali su Liverpool na Emiratesu rezultatom 2-1 (1-1).

Oba menadžera odlučila su na travnjak izvesti kombiniranu momčad odmarajući najveće zvijezde za sljedeće prvenstveno kolo, ali i za nove izazove koje nosi Liga prvaka sljedećeg tjedna.

Lijepo je bilo ponovno na terenu vidjeti hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silvu kojemu je, sukladno najavama, Arsene Wenger pružio priliku svih 90 minuta. Bolje se u startu snašla gostujuća momčad. Pritisnuli su 'topnike' koji nisu uspijevali uspostaviti svoju karakterističnu igru s mnogo kratkih pasova i dugim posjedom lopte.

No, bez obzira na bolje otvaranje, do vodstva su stigli domaćini. Fran Merida iskoristio je nonšalanciju u gostujućoj obrani, primio loptu na vrhu kaznenog prostora i sjajnim udarcem pogađa rašlje Cavalierijevih vrata.

Imao je Arsenal još nekoliko obećavajućih akcija nakon pogotka, međutim, nisu ih iskoristili pa je sedam minuta kasnije stigla kazna.

Babel je glavom primirio jednu dugu loptu, proslijedio je do Insuae koji briljantnim udarcem lijevom nogom pogađa pod gredu Fabianskog za izjednačenje rezultata s kojim se otišlo na odmor.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku Arsenal je ponovno poveo. Odlično se nakon ubacivanja Meride u kaznenom prostoru snašao Nicklas Bendtner i lijevom nogom iskosa matirao gostujućeg vratara.

Blizu je izjednačenja Liverpool bio u 67. minuti, no Fabianski brani prizeman pokušaj Babela iz slobodnog udarca. Najbolju je priliku Liverpool propustio u 79. minuti. Odlično su kombinirali Voronjin i Kuyt, no Benayoun je zamalo zakasnio na ubacivanje u peterac.

U sljedećem napadu odlično se po lijevoj strani sjurio večeras neprimjetni Eduardo, ali njegov je udarac prohujao pored vratnice suparničkog gola.

Svim snagama napao je Liverpool u posljednjih 10 minuta, međutim, promjene rezultata nije bilo.

Chelsea je u Londonu već nakon 26 minuta riješio dvoboj protiv Boltona. U 15. je pogodio Kalou, dok je 11 minuta kasnije strijelac bio Malouda. Povećanje vodstva i uvjerljivu pobjedu u drugom su dijelu osigurali Deco i Drogba.

Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić odigrao je cijelu utakmicu za Bolton.

U posljednjem susretu osmine finala Manchester City imao je nešto više problema protiv drugoligaša Scunthorpea na domaćem terenu. Već na samom startu Ireland dovodi City u vodstvo, no u 26. minuti izjednačuje Forte. Stvari na svoje mjesto postavlja Santa Cruz u 38., a na konačnih 5-1 postavili su Lescott, Tevez i Johnson.

Carling Cup, osmina finala:

Arsenal - Liverpool 2-1 (Perez 19, Bendtner 50 / Insua 26)

Chelsea - Bolton 4-0 (Kalou 15, Malouda 26, Deco 67, Drogba 89)

Manchester City - Scunthorpe 5-1 (Ireland 3, Santa Cruz 38, Lescott 56, Tevez 71, Johnson 77 / Forte 26)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 17:06