PRIMERA

Athleticu bod, velika pobjeda Espanyola u Malagi

 AFP

Nogometaši Elchea i Athletic Bilbaa odigrali su skromnih 0-0 u srazu 30. kola španjolskog prvenstva. Utakmica je bila važna objema momčadima, Elcheu zbog borbe za ostanak u ligi, a momčadi iz Bilbaa zbog borbe za Ligu prvaka iduće sezone.

Ipak, ove momčadi nisu uspjele ponoviti onako efikasnu predstavu kao u prvom dijelu sezone na San Mamesu, kada je Elche vodio 2-0, ali je Athletic Bilbao ipak spasio bod i završilo je 2-2.

U ovoj utakmici su momčadi ostavile podjednak dojam. Obje momčadi imali su svoje prilike, ali bez realizacije, pa se može reći da je podjela bodova pravedan ishod.

S druge strane, Espanyol je upisao gostujuću pobjedu kod Malage 2-1 i tako poboljšao šanse u borbi za Europu. S druge strane Malaga ne može biti spokojna...

Obje momčadi tražile su pobjedu u ovom susretu, svaka iz svojih motiva. Espanyol želi izboriti Europu i u toj borbi mu je važan svaki bod dok s druge strane Malaga još uvijek nije osigurala ostanak u Primeri.

Na kraju su uspješniji bili gosti koji su slavili s 2-1 i tako skočili na osmu poziciju na ljestvici s pet bodova zaostatka za sedmoplasiranim Villarrealom i šest bodova manje od šestoplasiranog Real Sociedada.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, odluka je pala u posljednjih 15 minuta. Na odmoru je bilo 1-1 nakon što je Espanyol poveo golom Sergija Garcije u 33. minuti, a već u sljedećem napadu Malaga poravnala preko Pabla Pereza.

U drugom poluvremenu Malaga nije uspjela iskoristiti svoje prilike i kazna je stigla u 76. minuti kada Pizzi po drugi put dovodi Espanyol u vodstvo. Pokazat će se kako je to bio i posljednji pogodak na susretu, a dvije minute kasnije posao domaćinu bio je dodatno otežan zbog drugog žutog kartona strijelcu Perezu.

Primera, 30. kolo:

Malaga - Espanyol 1-2 (Perez 34 / Garcia 33, Pizzi 76)

Elche – Athletic Bilbao 0-0

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 70 (-1), 2. Real Madrid 70 (-1), 3. Barcelona 69 (-1), 4. Athletic Bilbao 56, 5. Sevilla 47 (-1)… 14. Elche 31…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:38