EUFORIJA U BEČU

AUSTRIJSKI MEDIJI O UTAKMICI Mamić je nade u čudo polagao u Sammira, ali Bjelica je na sve imao odgovor

 Ronald Goršić/CROPIX

Jutro nakon infarktne utakmice u Beču, austrijski mediji posegnuli za najvećim komplimentima, proglasivši Nenada Bjelicu i njegove igrače junacima koji su nakon dugo vremena osvjetlali obraz austrijskog klupskog nogometa.

ORF

Nakon povijesnog ulaska Austrije u Ligu prvaka, doživjeli smo kolektivnu provalu radosti. Navijači su s tribina potrčali igračima u zagrljaj. Otac trijumfa je golman Heinz Lindner i njegove senzacionalne obrane. I za trenera Bjelicu ovo je najljepša pobjeda u karijeri. Kapetan Ortlechner nije mogao suzdržati suze radosnice. Mnogi još uvijek nisu svjesni što su napravili, a sada ih čeka kiša milijuna. Sanjaju o Realu, Barceloni ili Bayernu, kao petogodišnjaci na Badnjak.

Kurier

Sada možemo sanjati o Messiju! Austria je u premier klasi, među najvežima od najvećih. Nakon osam godina posta, austrijski klub ponovno će se natjecati s europskim divovima. Nenad Bjelica duhovito je nakon utakmice poručio da želi Real, Barcelonu, Chelsea ili Bayern, jer 'tada bi mogao uzeti dvanaest bodova'. Ljubičasti zaslužuju maštati, preskočili su sve prepreke i eliminirali Dinamo u nezaboravnoj noći.

Standard

Neopisiv doživljaj! Tako je dramatičan ulazak u Ligu prvaka opisao Austrijin junak Roman Kienast. Temelj uspjeha bila je pobjeda u Zagrebu, no 'ljubičice' su u potpunosti zaslužile glavnu nagradu nakon što su se izvukle pri rezultatu 1-3 za goste. Bila je to noć za onesvijestiti se, nogometna utakmica se pretvorila u psihotriler sa sretnim završetkom.

Die Presse

Austria slavi bajku! Bila je to čarobna noć u ljubičastom, 90 minuta za 10 milijuna eura. Bjelica je učinio ono što je i obečao, učinio je nešto povijesno. Klub sada očekuje toliko lijepih stvari, a najveća će nagrada ipak biti utakmice s europskim velikanima.

Neue Kronen Zeitung

Uspjeli su! Liga prvaka vraća se u Austriju, nakon što su se „ljubičasti“ othrvali znatno boljem Dinamu nego u prvoj utakmici. Novi treneri Zoran Mamić i Damir Krznar svoje su nade u čudo polagali u hrvatskog Brazilca Sammira, ali Austria je na sve imala odgovor. Uz malo sreće i puno strasti, prilika stoljeća je iskorištena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:47