ŠTIMČEVE DVOJBE

Badelj ili Vukojević, Rakitić ili Sammir!

Na svim treninzima u početnoj postavi bili su Vukojević i Rakitić, no stalno je lebdjelo u zraku da bi prigodu mogao dobiti Badelj, a još prije njega Sammir
 Ronald Goršić/CROPIX

Igor Štimac je u Skoplje došao s najmanje dvije dvojbe oko sastava. Ključna pitanja su bila hoće li na poziciju zadnjeg veznog staviti Ognjena Vukojevića ili Milana Badelja, te je li bolje da u ofenzivnom dijelu veznog reda prednost dobije Ivan Rakitić ili Sammir. Koliko je Štimac razmišljao, govori informacija dobivena od jednog člana reprezentacije 'iznutra', a koji nam je rekao:

- Izbornik je jako neodlučan.

Na svim treninzima u početnoj postavi bili su Vukojević i Rakitić, no stalno je lebdjelo u zraku da bi prigodu mogao dobiti Badelj, a još prije njega Sammir. Dinamov veznjak, na kojeg Štimac do ove akcije uopće nije računao, odjednom je ušao u ozbiljnu kombinaciju za udarnu postavu.

Konačna je odluka na izborniku, no sigurno je da bi Rakitić takav rasplet teško podnio, što je očito po njegovim reakcijama nakon što je shvatio da neće igrati protiv Belgije, kada je prije mjesec dana završio na klupi.

Zrakom je lebdio i upitnik hoće li Darijo Srna doista igrati u veznom redu, no prema podacima iz reprezentativnog tabora, kapetan će zaista biti na desnoj polušpici, a Domagoj Vida zadržati poziciju braniča. Tako će tek u Makedoniji Štimac definirati s kojim se igračima suprotstaviti Čedomiru Janevskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:36