KAPETAN ZADRA OTKRIO

BBB-i UZELI POBJEDU 'Sudac u Zadru nije poništio Soudanijev gol zbog zaleđa, već zbog baklje!'

Dobro sam čuo kad je kolegi Mariću uputio poruku da zbog baklje prekine igru istodobno dignuvši zastavicu kao vizualni znak da nešto nije u redu, ispričao je Surač
 Jure Miskovic / CROPIX

U sjeni nemilih zbivanja, nereda velikih razmjera na Kantridi, nedjeljna je utakmica Zadra i Dinama u Stanovima bila svojevrsna “kamilica”, ali ipak ne bez ispada u režiji 200-tinjak članova BBB-a. U nekoliko su navrata “zločesti modri dečki” bacali bengalke na travnjak, a službene osobe nisu smatrale da nakon prvog puta treba žustrije reagirati, to jest isprazniti sjevernu tribinu.

Valja svakako istaknuti da su BBB-i veliki krivac što Dinamu nije priznat pogodak Soudanija u drugom poluvremenu. Riječ je o nizu “sličica” koje je veoma dobro vidio Jakov Surać čekajući u 62. minuti da uđe u teren i zamijeni Antu Sarića.

- Stajao sam na mjestu odakle zamjene ulaze u teren, a blizu mene je bio pomoćni sudac Saša Fegeš, lopta je bila na našoj polovici. Čekali smo trenutak kad će biti moguće obaviti zamjenu, a dok je igra trajala, kad je lopta bila oko centra, iz skupine BBB-ovaca bačena je jedna upaljena bengalka u teren što je isti trenutak Fegeš vidio. Dobro sam čuo kad je kolegi Brunu Mariću uputio poruku da zbog upaljene baklje prekine igru istodobno dignuvši zastavicu kao vizualni znak da nešto nije u redu. Marić se nije obazirao, pustio je Dinamovu akciju iz koje je Soudani zabio gol, a u međuvremenu je Fegeš izgubio korak i trčao je prema poziciji gdje bi trebao biti - govori Zadrov kapetan Surać.

Dok je igra trajala, a sve se odvijalo veoma brzo, u teren je utrčao vatrogasac (u tom trenutku i on je bio strano tijelo) i izbacio baklju, a Bruno Marić, koji je nakon Soudanijeva gola pokazao rukom prema centru, tek na upozorenje Zadrana otišao je do pomoćnika Fegeša.

- Čovjek je bio dosljedan i ustrajao je na tomu da mu je signalizirao upaljenu baklju, a mogu pretpostaviti i da mu nije bilo baš ugodno jer ni sam nije bio siguran, kao i svi na terenu, hoće li neka bengalka nekom pasti na glavu.

Na koncu Marić nije mogao ne priznati intervenciju svoga pomoćnika pa Soudani kao i da nije poentirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:57