REMONT U NAPADU

Beqiraj, Rukavina i Krstanović na izlaznim vratima, 'preživjet' će samo Čop?!

Kad bi u Dinamu postojala neka transfer-lista, Beqiraj bi bio na njoj. Ne zato što ga se Modri silom žele riješiti, već zato što osjećaju da bi ga već na zimu mogli prodati
Zagreb, 290912.Stadion Maksimir.10. kolo MAX TV 1. HNL, nogometna utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk.Na fotografiji: Slavlje Dinama, Ante Rukavina, Duje Cop.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

- Neka mi Mamić bude zahvalan, donio sam mu 10 milijuna eura. Ja sam inzistirao na Beqiraju, a taj dečko će uskoro vrijediti toliko. Neki dan je klub za njega odbio ponudu od pet milijuna eura - pričao je u siječnju 2011. Vahid Halilhodžić.

Beqiraj, doduše, dosad nije dosegnuo cijenu od 10 milijuna, ali, da bi uskoro mogao napustiti Maksimir to nije tajna. Naime, kad bi u Dinamu postojala neka službena transfer-lista, Beqiraj bi bio na njoj. Ne zato što ga se Modri silom žele riješiti, već zato što osjećaju da bi ga već na zimu mogli prodati, ali i zato što Beqiraj ne krije da bi volio otići iz Maksimira.

Bio je jako blizu prošloga ljeta, spominjao se Hoffenheim, odšteta oko četiri milijuna eura. Na kraju je ostao, ali nije tajna kako ove jeseni nije bio zadovoljan niti statusom, niti svojim učinkom, da bi mu bilo draže da je otišao u Bundesligu. Tek četiri pogotka u polusezoni, puno premalo za igrača koji je prošlu sezonu završio kao najbolji strijelac lige.

Međutim, činjenica da Beqiraj ima 'slobodne ruke' u slučaju ponude tjera Modre da se već na zimu najintenzivnije počnu baviti problemom napadača, a cijela bi priča mogla završiti potpunim remontom u Dinamovom napadu. Jer, od četvorice napadača koje Dinamo sada ima, u Maksimiru su potpuno zadovoljni jedino Dujom Čopom. Osim što je došao bez odštete, svojim je igrama pokazao da može u budućnosti biti koristan, uz sve to je i najmlađi od svih i na njemu bi Modri u budućnosti mogli i zaraditi.

Ivan Krstanović, čovjek koji je Dinamu donio jedini gol i bod u Ligi prvaka, govorilo se zadnjih dana, uz Alispahića i Calella jedan je od onih kojega bi se u Maksimiru željeli riješiti.

Posebna je priča Ante Rukavina. Dečko koji ljeti briljira i Dinamu donosi europske bodove, a onda pada u prosječnost i na proljeće tek odrađuje minutažu, i dalje je najveća Dinamova dvojba. Treba li ga trpiti zbog tih nekoliko ljetnih bljeskova ili treba i njemu potražiti zamjenu, pitanje je koje je i dalje aktualno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:30