OGROMNO ZANIMANJE

BIJELA INVAZIJA NA ZAGREB Split i Dalmaciju trese navijačka groznica!

Iz Kluba navijača Torcida već danima se objavljuju pozivi navijačima da se upute u Zagreb, obavijesti pa i video najave kruže internetom i odaziv navijača je uistinu velik
 Nikola Vilić/CROPIX

Sada je već jasno da će Hajduk u uzvratnoj utakmici finala Kupa imati značajnu te možda i ključnu podršku s tribina. Navijači Bijelih već se danima spremaju za invaziju na Maksimir, njihova ljubav prema klubu nikada nije bila upitna, a sada je žele pokazati u najvažnijoj utakmici sezone.

Momčad Igora Tudora ima rezultatsku prednost od 2:1, što nije malo, ali nije ni nedostižno, no sigurno je da će na tribinama imati dvanaestog igrača. Navijači su ih u posljednjoj utakmici sezone na Poljudu ispratili s pjesmom podrške te povicima 'Kup je naš!' jasno poručivši što očekuju u srijedu na Maksimiru.

- O toj se utakmici stalno priča, na ulici i na svakom uglu. Vjerujem da će dosta naših navijača biti na Maksimiru, znam da ćemo se tamo osjećati kao kod kuće - govorio je Tudor nakon utakmice s Osijekom, i on je dobio informacije da će tribine najvećeg hrvatskog stadiona biti obojane u bijelo.

Iz Kluba navijača Torcida već danima se objavljuju pozivi najvjernijim i najglasnijim navijačima da se upute u Zagreb, obavijesti pa i video najave kruže internetom i odaziv navijača je uistinu velik. Torcidina matica organizira prijevoz autobusima, prijave se primaju već danima i primat će se do ponedjeljka navečer u 21 sat.

Po dosadašnjim informacijama već su popunjena tri ili četiri autobusa, a isto toliko ih se najavljuje iz Torcidinih podružnica po splitskim kvartovima poput Brda, Pujanki, Varoša i Baterijela. Nema dvojbe prema Zagrebu će krenuti kolona vozila iz cijele Dalmacije pa i ostalih dijelova Hrvatske, a navijači se nadaju da će i policija ovog puta imati više sluha te im omogućiti da na vrijeme stignu na Maksimir.

Naime, čest je slučaj da policijske kontrole na naplatnim kućicama u Lučkom budu dugotrajne, a prijevoz do stadiona prilično spor pa navijači zakasne na početak utakmice. To bi pristaše Bijelih ovog puta htjele izbjeći, suparnik je Lokomotiva pa nema potrebe za mjerama opreza kao kada se igra s Dinamom.

U svakom slučaju na Maksimiru se sprema još jedna navijačka ludnica u režiji simpatizera Hajduka. Motiva im sigurno ne nedostaje, željni su trofeja i slavlja kakvog su zadnji put imali prije tri godine kada je Hajduk u finalu Kupa bio bolji od Šibenika. Uz to, za Hajdukove navijače nema većeg užitka od slavlja na stadionu najvećeg rivala, jest da u finalu Bijeli igraju protiv Lokomotive koja zaslužuje svaki respekt, ali Maksimir je Dinamov dom.

Još jedan razlog za invaziju Torcide na Maksimir je i uvertira seniorskog finala Kupa, finale istog natjecanja za kadete u kojem Hajdukovi poletarci igraju protiv Osijeka. Dakle, moguće je dvostruko slavlje Bijelih na Maksimiru, malo je navijača koji ne bi željeli tome uživo svjedočiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:04