OPET IZNENAĐENJE?

BILIĆ IDE PO NOVI VELIKI SKALP 'Kvaliteta Manchester Cityja je zastrašujuća, ali naša pobjeda ne bi bila šok'

Pred Slavenom Bilićem je novi veliki izazov u Premierligi. U sklopu 6. kola njegov West Ham ide na noge lideru ligaške ljestvice Manchester Cityju koji je u dosadašnjih pet utakmica upisao isto toliko pobjeda uz gol-razliku 11-0.
 Getty

Ipak, u utorak su 'građani' poraženi kod kuće od Juventusa u Ligi prvaka s 2:1, a takav rezultat daje razloga za vjeruju u pobjedu West Hamovim navijačima. 'Čekićari' su poraženi na posljednjih sedam gostovanja kod Manchester Cityja, ali s obzirom da je West Ham već ove sezone dobio i Arsenal i Liverpool Bilić smatra da nema razloga zašto ne bi isto mogli ponoviti i s momčadi Manuela Pellegrinija.

"City već ima zalihu na vrhu ljestvice nakon pet kola. Stoga bi naša pobjeda u jednu ruku bila iznenađenje, ali pošteno je reći kako ne bi bila šok s obzirom da smo već pobijedili dva velikana", rekao je Bilić za engleske medije.

"To je dobro za nas. Znamo što moramo napraviti da bismo imali šansu. Oni su favoriti, ali očekujem da odigramo dobru utakmicu, a ako to bude slučaj, onda imamo priliku. City ima ekstremnu kvalitetu. Prošle su ju godine također imali, ali sada imaju još neke nove igrače koje imaju fantastične individualne kvalitete, vještine, brzinu, bilo da se radi o Nicolasu Otamendiju, Raheemu Sterlingu ili Kevinu De Bruyneu. Njihova je kvaliteta zastrašujuća“.

Najbolji igrač 'čekićara' u novoj sezoni svakako je Dimitri Payet koji je u lipnju stigao iz Marseillea i dosad je u pet nastupa upisao tri gola.

"On je jednostavno dobar igrač. Ne uspoređujem ga s Messijem, Ronaldom ili Silvom, ali godinama menadžeri pokušavaju zaustaviti ili blokirati te velike igrače, ali ne uspijevaju. Oni zato i jesu veliki igrači. Dimitri igra na poziciji koju morate zatvoriti, bez obzira tko na njoj igra, ali on će nastaviti i dalje ovako, posebice ako će momčad igrati za njega i ako ćemo mu pomagati“, zaključio je Bilić.

Hrvatski strateg u subotnjem ogledu protiv Cityja neće moći računati na braniča Angela Ogbonnu koji će zbog ozljede zadnje lože izbivati još dva tjedna, dok je nastup veznjaka Pedra Obianga upitan zbog ozljede gležnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 18:16