SEZONA IZ NOĆNE MORE

BILIĆ U DNJEPRU SA ŠEST MILIJUNA EURA U DŽEPU, ĆORLUKA U ZENITU? Lokomotiv se na ljeto rješava Hrvata

Kako javljaju moskovski mediji, ruska avantura nekadašnjeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića približava se svom kraju.

Naime, kako piše Izvestija, vodstvo moskovskog Lokomotiva već je kuvertiralo otkaz hrvatskom stručnjaku “zbog razočaravajuće sezone” i najlošijeg plasmana tog kluba u povijesti ruske Premjer lige.

No, bez obzira što Bilić javno najavljuje pripremu za sljedeću sezonu, rastanak se primakao, ali Slaven neće otići iz Moskve praznih džepova, jer prema trogodišnjem ugovoru, ukoliko dobije otkaz ranije, na njegov račun klub mora uplati čak 6 milijuna eura.

Daleko od šestog mjesta

Činjenica je da se Lokomotiv zabetonirao na 10. mjestu, jer za razliku od svih konkurenata zimus nije uložio u pojačanja, nije kupio nasušno potrebnog kreativnog vezista i još je prodao Anžiju ponajboljeg igrača Ješčenka. Štednja i rezultatske ambicije nikad i nigdje nisu išle ruku pod ruku...

Dio navijača traži odlazak i Bilića, ali s njim i ‘željezne lady’, predsjednice Olge Jurjevne Smorodskaje, koja je, pišu ruski mediji, odlučila žrtvovati hrvatskog trenera kako bi eventualno produžila vlastiti opstanak u klubu, no vjerojatnije je da u slučaju odlaska hrvatskog stožera odlazi i predsjednica koja ga je za veliki novac angažirala.

No, kako pišu ruski sportski portali, Slaven Bilić ne bi trebao imati problema s novim angažmanom, i to nešto zapadnije od Moskve, ali i dalje u okvirima bivšeg Sovjetskog Saveza. Naime, kako je kazao direktor Dnjepra Andrej Stacenko - Bilić je jedan od glavnih kandidata za novog trenera tog ukrajinskog kluba iz Dnjepropetrovska, čiji su članovi i hrvatski reprezentativci koje je Bilić promovirao, Ivan Strinić i Nikola Kalinić.

Ćorluka na ljeto u Zenit

Kad ode Bilić, osut će se i hrvatska kolonija u Lokomotivu. Naime, ruski mediji javljaju ono što su hrvatski objavili još zimus, da je Vedran Ćorluka blizu prelaska u redove novog ruskog viceprvaka Zenita iz Sankt Peterburga, a kao prekobrojni stranac na izlaznim vratima ‘željezničara’ mogao bi se naći i naš vratar Dario Krešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:01