ZVIJEZDA U ISTANBULU

'BILO BI SJAJNO KADA BI BEŠIKTAŠ IGRAO POPUT HRVATSKE' Turci oduševljeni dolaskom Slavena Bilića

 cropix

Hrvatski nogometni trener Slaven Bilić potpisao je trogodišnji ugovor sa istanbulskim Bešiktašem vrijedan 4,8 milijuna eura. Turski mediji navode da će Bilićeva plaća u prvoj sezoni biti 1,5 milijuna eura, u drugoj 1,6 milijuna, a u trećoj 1,7 milijuna eura.

Dolazak bivšeg hrvatskog nogomrtnog izbornika za kormilo turskog prvoligaša Bešiktaša izazvao je veliku pažnju turskih medija. Izbacivanje Fenerbahčea i Bešiktaša iz europskih kupova i dolazak Slaven Bilića na stadion Inonu bile su 'top sportske' teme u Turskoj.

Većina medija navodi kako je Bešiktaš doveo kvalitetnog stručnjaka iza kojeg je neuspješna avantura u Moskvi. Navodi se i kako je prvi izbor istanbulskog kluba bio Robert Prosinečki, no Kayserisport ga nije pustio. Bešiktaš je želio i Marcela Bielsu međutim, on ih je odbio.

"Bilić - brz i žestok," naslov je u sportskom dnevniku AMK u kojem se opisuje Bilićeva karijera navodeći da se radi o mladom stručnjaku koji je diplomirao pravo, svira gitaru, nosi naušnicu i nikada nije miran za vrijeme utakmice.

Drugi sportski dvenik 'Fanatik' smatra kako Bilića u Bešiktašu očekuje težak posao, no uvjereni su da će uspjeti.

"Bilo bi sjajno kada bi Bešiktaš igrao kao i hrvatska reprezentacija," piše novinar Fanatika.

Dnevnik 'Milliyet' navodi da će svečano potpisivanje trogodišnjeg ugovora (2+1) biti u petak kada Bilić posebnim zrakoplovom dolazi u Istanbul. 'Milliyet' piše kako je Bilić već izdao prvu 'zapovijed'.

"Zadržite portugalskog veznjaka Manuela Fernandesa," poručio je Slaven, te dodao kako dobro pozna momčad Bešiktaša.

Dnevnik 'Posta' donosi i reakciju najžešćih navijača Bešiktaša, 'Garsi' koji su podigli palac gore.

"Vjerujemo kako će hrvatski stručnjak probuditi naš klub," poručili su navijači.

Zanimljivo, dio medija je Bilićev dolazak u turski nogomet ukrasio okvirima s naslovima 'Bilić - Terim 1:1'. Fatih Terim je sada trener prvaka Galatasaraya, a donedavno su i on i Bilić bili za kormilom reprezentacija Hrvatske i Turske. Njihov međusobni skor u pobjedama je 1:1. Terim je slavio na EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj, a Bilić u dodatnim kvalifikacijama za EP u Poljskoj i Ukrajini.

Turski novinari pišu da je Bešiktaš trenutačno dužan više od 70 milijuna eura, zbog čega neće biti previše novaca za nova pojačanja. Ali i kako je u zadnje dvije godine promijenio pet trenera i čelnici kluba neće imati previše strpljenja čekati pravi rezultat, pa se Bilić našao u gotovo identičnoj situaciji kao i moskovskom Lokomotivu gdje je nedavno dobio otkaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:58