KONAČNO DOBIO ŠANSU

'BIO SAM ZATEČEN ŠTO NE BRANIM, ALI ZELENIKA JE ODLIČAN' Sandomierski otkrio poljskim medijima

 Damir Krajač/CROPIX

Statistika je ponekad prokleta i neće baš sve otkriti. Ona će prešutjeti da bi možda sve bilo drugačije da Pablo Migliore nije tako naprasno otišao iz kluba, ali će otkriti da Dinamo nikad nije u dosadašnjem dijelu sezone promijenio na golu već trojicu ljudi. Migliore, Zelenika, Sandomierski svojim su rošadama nadmašili i onaj čuveni trojac iz 2003. Turina, Šarlija, Jozić.

Bilo je to ljeto kad Nikola Jurčević nikako nije mogao pronaći “jedinicu”; prvo je smijenio Turinu i postavio Šarliju, pa je branio Jozić, pa opet Šarlija, koji se ozlijedio i onda se vratio Turina. S time da je, recimo, Jozić branio te sezone najviše europskih utakmica. Ali ni tada se tri vratara nisu promijenila već do kraja kolovoza, Šarlija je prigodu dobio tek sredinom rujna.

Uglavnom, kad nešto krene po zlu, i vratari su u Dinamu na udaru; recimo, prije tri godine tako je nakon remija u Tiraspolu sa Šerifom smijenjen Butina, a kasnije je, opet sredinom rujna, Lončarića zamijenio Kelava. Ali ovaj put samo zato što se Lončarić ozlijedio. Rekord po broju vratara jest iz sezone 2009/2010, kad su na vratima stajali Butina, Turina, Lončarić i Picak, međutim te su promjene uzrokovali čudni spletovi okolnosti, ozljede i kartoni, a ne “lutanje” s golmanima. Sad je priča ipak sličnija onoj iz 2010. ili 2003, sezona je već poodmakla, a Dinamo još ni na papiru nema “jedinicu”. Zelenika je kažnjen zbog prvog kiksa i gola koji nije trebao dobiti, ali onaj koji mu je dao šansu, morao je znati da će taj kiks kad-tad doći, ipak je Zeleni još “zelen”. Sad je priliku dobio Sandomierski, što će biti ako se i on ne pokaže pravim, hoće li opet vraćati Zeleniku? Uglavnom, čitava priča oko vratara, od nezadovoljstva Kelavom i njegova odlaska, preko Miglioreova dolaska i “bijega”, do forsiranja Zelenike, nije ispala baš spretno; može li Poljak sad prekinuti taj niz i ustaliti se, dobrim obranama, na modrim vratima?

- Dinamo mi je odličan potez, to je bila prilika koja se ne propušta - kazao je nekidan Sandomierski poljskim medijima, ali nije skrivao da je očekivao da će odmah uzeti “jedinicu”.

- Bio sam malo razočaran što nisam odmah stao na vrata, što sam ponovno na klupi. Trener mi je objasnio da mu se čini da nisam još u punoj formi i fizički spreman, prihvatio sam to. A, moram priznati, Zelenika je branio odlično. Onda sam dobio šansu protiv Dragovoljca, što me opet iznenadilo, primio sam gol. Nema mi druge, čekat ću svoju šansu, u Zagrebu mi je super, na prvi pogled grad mi je prekrasan i ugodan, želim ga bolje upoznati - govorio je Sandomierski prije susreta s Austrijom, vjerojatno i ne sluteći da će mu šansa doći tako brzo. Priznao je i da je ljetos imao pozive iz Poljske, da ga je tražila Wisla, ali da je zadovoljan što je stigao u veliki klub kao što je Dinamo. Od jučer je “jedinica”, vidjet ćemo dokad će i ostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:44