TRI DERBIJA ZAREDOM

BRBIĆ ZADOVOLJNO TRLJA RUKE 'Dinamo? Super, bit će umorni, a još ćemo i zaraditi!'

Bit će to pravi praznici nogometa i veselimo se utakmicama - rekao je trener Dinama Zoran Mamić
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Dinamo - Hajduk, odmah u četvrtfinalu Kupa?! Ljudi, je li to moguće, pada nam na pamet nezaboravni Mladen Delić i njegova doskočica, ždrijeb se baš poigrao, ovo je prvi put otkako nam je neovisnog nogometa, samo našeg, hrvatskog, da se dva velikana sastaju u tako ranoj fazi borbe za Rabuzinovo Sunce.

U Hajduku šok-ždrijeb uglavnom nisu htjeli posebno komentirati, s jedne strane zahtjevan finiš sezone, s druge u upravi mogu biti zadovoljni jer će prodati ulaznica za revanš-meč, u to doba gostuje i Rijeka, bit će to prigoda da se od ulaznica uzme - božićnica. Nije loše za splitske “bijele”. I Zadar ima dobar ždrijeb, revanš s Puljanima igra u svojim Stanovima.

Natjecateljski? Trener Igor Tudor odmah je po ishodu ždrijeba sazvao sastanak s nogometašima. Posebno upozorenje:

- Neću da čujem za Dinamo! - glasi poruka Tudora.

Tri puta u 18 dana

Pretjerano “kokodakanje” ususret “ludog prosinca” moglo bi Hajduk skrenuti s puta, zato je logičan stav Tudora koji je “zatvorio svlačionicu” i održao prigodno slovo.

U Poljudu ne žele više pričati ni o Koprivnici, ni o Dinamu koji triput dolazi i vraća se brzih dana prosinca. Triput u 18 dana! Da, ali o tome će kad dođe vrijeme.

Misli se isključivo na Istru i subotnji ogled protiv Pamićeve momčadi koja je po tradiciji tvrd orah “bijelima”...

I ta šutnja je - znakovita! Više govori od običnog komentiranja tipa “borit ćemo se, bit će teško”. “Silenzio stampa” ususret trostrukom okršaju s Dinamom dovoljno govori koliko je Hajduku stalo da se do kraja sezone predstavi u najboljem svjetlu, u kojem smo ih gledali i dosad.

Hajduk je s Dinamom ove sezone najprije igrao u Maksimiru 1-1 u Superkupu, pa izgubio na jedanaesterce, da bi u prvenstvenom okršaju u Poljudu Hajduk slavio sa 2-0, zgodicima Marija Pašalića.

Ako trener Tudor ne voli lamentirati o budućim okršajima protiv Dinama, predsjednik “bijelih” Marin Brbić nije razočaran ishodom ždrijeba. Dapače:

- Da smo mogli birati, izabrali bismo nešto drugo, ali kad nam je ždrijeb podario baš Dinamo, gledajmo to s pozitivne strane. Da bi se osvojilo Kup moraš sve pobijediti, lani smo imali lakši put do trofeja, ove godine morat ćemo sve sami - dobre je volje bio Brbić.

Teži put do finala

Zacijelo vidi i nešto inkasa, utrška s revanša 18. prosinca, nije se tome nadao, pa je osmijeh dobre nade širi:

- Možda je baš dobar trenutak, oni su opterećeni više od nas, europskim nastupima, bit će umorni, sve to skupa uopće nije tako loše. A i zarada je dobra priča, Dinamo je atraktivan protivnik, lani smo do finala imali laganiji put, manje atraktivan za publiku. Ne, nismo pretjerano nesretni. Dapače - rekao je Brbić.

U Dinamu zasad nisu željeli gledati u daleku budućnost.

- Bit će to pravi praznici nogometa i veselimo se utakmicama, ali sve to je još jako daleko. - rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Veliki problem Dinamu bi mogla predstavljati i činjenica da su svi njegovi strani igrači već rezervirali zrakoplovne karte za 16. prosinca, kada su planiraliu otići na trotjedni zimski odmor. A uzvrat četvrtfinala na Poljudu se igra dva dana kasnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:43