OKUPLJANJE U SOFIJI

BUGARI SPREMNI ZA VATRENE Penev: 'Nisam fan neodlučenih rezultata, protiv Hrvatske želim - pobjedu!'

 getty images

Izbornik Bugarske Ljuboslav Penev danas se pojavio pred novinarima i najavio sljedeće oglede izabrane vrste:

- Mislimo samo o prvoj utakmici s Hrvatskom, o Norveškoj ćemo razmišljati kasnije, ali jasno je da želimo dvije pobjede, jer znate da sam perfekcionist. Bit će to različiti dvoboji, jer Norvežani igraju direktniji nogomet, Hrvati vole imati loptu, ne napadaju tako oštro. Tko zna, možda će upravo ove utakmice na kraju biti presudne. Najvažnije je da igrači ispunjavaju zadaće i pokažu karakter. Momke sam u nedjelju vidio prvi put nakon Azerbajdžana i stanje je dobro, svi pozvani su zdravi. Odradili smo odličan trening, sve ide po planu. Činjenica je da su neki igrači u klubovima igrali manje, što nije baš ono što sam priželjkivao, ali to su momci koje sam izabrao.

A Penevov plan protiv Hrvatske je vrlo jasan:

- Uvijek su preda mnom tri boda. Nisam baš fan neodlučenih rezultata. Prije godinu dana smo imali puno remija u vrlo teškoj skupini, što je i sada slučaj, tako da jedan bod ne bi bio tako loš, no mi moramo loviti pobjedu.

Prokomentirao je i prve utakmice rivala u skupini:

- Uopće me nisu iznenadili. Italija je favorit u skupini i logično je da pobjeđuje u svim utakmicama. Hrvatska se jako mučila, ali je uspjela i sada dolazi k nama. Vjerujem da će na stadionu biti mnogo ljudi. Nije bitno jesi li jak ili slab, ako je stadion pun, gostu je uvijek teško.

U ponedjeljak su se Bugari kompletirali, posljednji su se suigračima priključili Georgi Milanov (CSKA Moskva) i Aleksandr Tonev (Celtic). Najdvojbenija je pozicija vratara, “jedinicu” za Hrvatsku izbornik još nije odabrao, a u konkurenciji su Mihajlov (Mersin), Stojanov (Ludogorec) i debitant Mitrev (Lokomotiv Sofija), koji sigurno neće na vrata. U Azerbajdžanu je branio Stojanov, Mihajlov nije bio u kadru jer u svom klubu Veroni uopće nije branio. Potom je otišao u Tursku, ali u njegovu statusu ništa se nije promijenilo. No Penev ga je odmah pozvao, nije vjerojatno nebitna činjenica to što se otac Nikolaja Mihajlova zove Borislav. On je, inače, predsjednik Nogometnog saveza Bugarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:43