BITKA NA VERUDI

Butina obranio penal Šehiću i spasio Dinamov bod u Puli

Lider prvenstva remijem bez pogodaka ispustio je bodove u Puli, gdje je domaćin propustio realizirati penal i bio bliže pobjedi
 Srećko Niketić / Cropix

PULA - Zdravko Mamić definitivno ima dobar osjećaj za tajming. Čišćenje organizma u Rogaškoj Slatini i pokoja partija bele u društvu intimusa Miće Vujanića pokazala se boljom opcijom od odlaska u Pulu gdje su njegove skupocjene vedete odigrale još jednu blijedu utakmicu.

Slab ulazak u utakmicu pokazao se kobnim za izabranike Krune Jurčića koji su s remijem zapravo dosta dobro i prošli. Imali su domaćini i kazneni udarac početkom drugoga djela, a i klasični zicer u posljednjoj fazi utakmice. Ipak, traljavo izveden jedanaesterac Šehića, te amaterski udarac glavom Gorana Roce priskrbio je lideru prvenstva bod.

Drugačije se nije niti moglo kada je u “modrim” redovima riječ raspoloženje bila strani pojam. Tek je nešto više od ostalih pokazivao Milan Badelj, ali to je ipak nedovoljno da se pobjedi raspoložena Istra koja je igrala iznad vlastitih mogućnosti. Svjestan je toga i Kruno Jurčić:

- Mogu biti zadovoljan bodom, s obzirom na način na koji su moji igrači ušli u utakmicu - konstatirao je strateg gostiju, čija je trenerska karijera krenula upravo u Puli. I ovaj se put u uvodu predstavio kao čovjek koji ne voli alibije, ali..

- Travnjak je bio loš i nismo mogli uspostaviti kvalitetna dodavanja. Toga sam se i bojao - završio je Jurčić koji se nada kako mršavo izdanje neće imati utjecaj na psihu igrača uoči Anderlechta.

- Zanimljivo, dečki se znaju bolje rehabilitirati nakon lošeg razdoblja.

I dok je Jurčić bio zadovoljan što je u Zagreb odnio barem bod, izvršni dopredsjednik Istre Ivan Herak, bivši ministar, grmio je na suca Križarića.

- Pa još jedan penal nam nije svirao - objašnjavao je povećem društvu koje je samo klimalo glavom. Na nečiju konstataciju da je i onaj nad Šehićem dosuđen možda prestrogo, Herak je zagrmio:

- Da ne bismo sada možda i suca prozivali?

Definitivno je to bio slab pokušaj Ivana Heraka u kopiranju pandana po kojem si je izabrao funkciju iz Maksimira. Izvršni dopredsjednik je ipak samo jedan.

Istra 1961 - Dinamo 0-0

Sudac: Igor Križarić (Čakovec) 5; pomoćnici: Križarić (Čakovec), Fegeš (Nedelišće). Žuti kartoni: Švrljuga (Istra) Etto (Dinamo). Igrač utakmice: Tomislav Butina. Igralište SRC Uljanik-Veruda. Gledatelja: 3000

Istra 1961: Lovrić 7, Barišić 6,5, Pauletić 7, Kacić 7, Švrljuga 6,5, Prelčec 6,5 (od 82. Mašić -), Anđelković 6, Traore 6,5, Bodrušić 6, Šehić 5,5 (od 67. Alimi -), Roce 5,5 (od 90. Deak -).

Dinamo: Butina 7, Etto 5, Barbarić 6 (od 62. Vrdoljak -), Lovren 6, Ibanez 5, Badelj 7, Calello 6, Tomečak 5 (od 86. Chago -), Sammir 6, Mandžukić 5, Kramarić 5 (od 46. Papadopoulos 5).

Morales upitan za Anderlecht

Zdravstveni karton Dinama dobio je uoči Pule ime Ilije Sivonjića, a nakon nje Tomislava Barbarića. Sivonja je stradao na treningu uoči puta, a mladom stoperu pukla je arkada na utakmici. Ipak, najveća enigma uoči puta u Belgiju je stanje Pedra Moralesa koji je tek u subotu počeo s trčkaranjem zbog ozljede lista, te je njegov nastup pod velikim upitnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:52