UOČI FINALA KUPA

Čačić: Mamić mi je ušao u svlačionicu protiv Istre! Bio je presretan...

'Bio sam u Osijeku trener prije 17 godina, znam kako će Osječani dočekati Dinamo, kako se motiviraju na nas. Dobra su momčad, pokazali su i u Maksimiru'
 Admir Buljubaši / CROPIX

- Otkrit ću vam nešto. Ispunio sam još jedno obećanje, koje sam dao po dolasku u Dinamo - rečenice se kojima je Ante Čačić privukao pažnju dan uoči prve finalne utakmice Kupa.

Nismo odmah shvatili na što misli, međutim, brzo je sam otkrio. A i tko bi izdržao da se ne pohvali.

- Ono što sam obećao u vezi sa Zdravkom Mamićem. Rekao sam da ću učiniti sve da nam Mamić uđe u svlačionicu na svakoj utakmici, i to pod poluvremenom. E, pa, to se u susretu protiv Istre i dogodilo. Srce mu je bilo puno, bio je presretan - kazao je jednako sretan Ante Čačić, zadovoljan što su kritike njegova maksimirskog uratka sve pozitivnije.

Nedavno baš nije bio sretan nakon utakmica protiv Zadra i Rijeke, ali Istra mu je, kako kaže Čačić, ispunila srce. Međutim, bez obzira na zadovoljstvo, opuštanja nema, osvajanje Kupa za Dinamo je imperativ, poraz u dvije utakmice od Osijeka bio bi ipak veliki neuspjeh, malotko bi se tada sjećao Istre.

- Finale Kupa je najveća svetkovina hrvatskog nogometa, meni je čast, ponosan sam, što sam dio te predstave. Imperativ? Naravno, ja sebi uvijek stavljam imperative. Kup se ne osvaja svaki dan, a naše ambicije odavno se znaju - dvostruka kruna. Želimo već u Gradskom vrtu osvojiti Kup - govori Dinamov trener, koji će nakon dugo vremena imati na raspolaganju sve igrače. Oporavio se Badelj, dio utakmice trebao bi odigrati i Rukavina.

Čačić još nije mogao reći kako će izgledati početna momčad, ali zna što ga čeka na Dravi.

- Bio sam u Osijeku trener prije 17 godina, znam kako će Osječani dočekati Dinamo, kako se motiviraju na nas. Dobra su momčad, pokazali su i u Maksimiru u prvenstvu da su tvrd orah. Međutim, ovo neće biti takva utakmica, očekujem naše pravo izdanje. Oni će nastojati ne primiti pogodak, prijetiti iz kontri, to im je najjače oružje. Ipak, osigurali su izlazak u Europu, riješili su brige oko ostanka, zato očekujem dobru utakmicu u kojoj ćemo mi pobijediti - govori Čačić koji jako cijeni Osijekova trenera Stanka Mršića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 13:13