ŽELI JAČE BIJELE

Čačić se hvali: Sigurno niste znali da sam ja zaslužan za Hajdukovu Ligu prvaka!

'Na proljeće smo dali 25 golova, a čak 11 igrača upisalo se u strijelce. A kada sam vam pričao da će Dinamo biti bolji iz utakmice u utakmicu, niste mi vjerovali'
 Nikša Stipaničev/CROPIX

Ante Čačić sjajio je od sreće nakon Šubićevca. Obavio je formalni dio razgovora s novinarima u Maksimiru, a onda je cijelo društvo pozvao na turu pića u obližnji pub. Tu je razgovor krenuo u opuštenom tonu.

- Žao mi je što Hajduk nije jači. Treba nam taj podražaj za Europu. Nego, jel’ znate da sam im ja donio Ligu prvaka 1994.? - iznenadio nas je.

- Uzeo sam prvo Dinamu tri boda s Dubravom. Potom sam na polusezoni otišao u Inter s kojim sam također pobijedio Dinamo, a u presudnoj utakmici tukli smo Zagreb koji se tada borio s Hajdukom za naslov. Čalo je dao gol u 1. minuti - smijao se Čačić i dao znak konobaru za još jednu rundu.

Ipak, tih nekoliko gorkih pelinkovaca nije probilo štit. Prelukav je i preiskusan da bi mu izletjelo slovo više od onoga što smije reći. Tako je na pitanje o Marinu Tomasovu kao budućem stanovniku Dinama samo slegnuo ramenima, a slična gesta išla je i na spomen imena Matea Pavlovića.

- Nismo još počeli pričati o pojačanjima. Nego, znate što me najviše veseli - skrenuo je Čačić sa skliskog terena i ponudio odgovor:

- Na proljeće smo dali 25 golova, a čak 11 igrača upisalo se u strijelce. A kada sam vam pričao da će Dinamo biti bolji iz utakmice u utakmicu, niste mi vjerovali. Nemojte misliti da ćemo se sada opustiti. Ma kakvi! Prostora ima puno i treba vremena da sve ovo bude bolje.

Treba i motivacije da sve bude u istom tonu.

- Naravno. Dinamo mora pobjeđivati gdje god da igra. S hendikepom - najavio je trener prvaka!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:05