NEUGODNO GOSTOVANJE

Čačić uoči Zadra: Sammir će startati, a Milan Badelj više neće igrati u HNL-u

Čeka nas momčad koja protiv Dinama nema što izgubiti, imaju veliku podršku gledatelja i bit će to prava nogometna, vruća atmosfera - kaže trener Dinama
 Damir Krajač/CROPIX

Uoči 5. kola MAXtv Prve lige i gostovanja u Zadru trener Modrih Ante Čačić najavio je svoja očekivanja od susreta.

- Ispred nas je utakmica koja je za Dinamo uvijek bilo možda ne teška, ali svakako neugodna. Uostalom, prošle sezone je Dinamo jedini prvenstveni poraz upisao u Zadru - rekao je trener Modrih na početku pa nastavio o tome što očekuje od svoje momčadi u Stanovima

- Naša situacija je takva da nam je izuzetno važno dobivati, a tako ćemo igrati i u Stanovima. Čeka nas momčad koja protiv Dinama nema što izgubiti, imaju veliku podršku gledatelja i bit će to prava nogometna, "vruća" atmosfera. Od svoje momčadi očekujem da pokaže "petlju" - kaže trener pa dodaje: - Ako napravimo ono što možemo, prezentiramo svoju kvalitetu i budemo angažirani onda ćemo sigurno biti zadovoljni ishodom.

Današnji strateg Modrih proveo je lijepe godine na klupi sljedećeg protivnika Dinama:

- Za Zadar me vežu sjajne uspomene, bio sam tamo 3 godine. Prvo smo izborili drugu jugoslavensku ligu, a kasnije sam s njima, u Hrvatskoj, bio deseti u ligi 16 i osigurao ostanak. Zadar je za mene nešto posebno - rekao je trener pa otkrio: - Moram priznati da nisam tamo još upisao pobjedu kao gost.

Što se tiče Dinama, nekoliko igrača ima problema s ozljedama i umorom:

- Badelj, Kovačić, Krstanović i Tomečak ne konkuriraju za utakmicu, a reprezentativci su malo umorni; posebno oni koji putovali 20 sati u Gruziju (nap.a. Ademi, Čop i Vrsaljko) - kaže strateg Modrih pa dodatno objašnjava:

- Tomečaka već mjesec dana muči upala, čini mi se, pubične kosti koju je on, možemo to tako reći, malo skrivao. Krstanović se uključio u rad s ekipom, no nije još spreman kao i Kovačić. Badelja pripremamo za Maribor i dogovor je da neće igrati. Uglavnom, momčad će još jednom biti drugačija nego prošlu utakmicu, ali će biti itekako dovoljno snažna odgovoriti zahtjevima koji će pred njih biti postavljeni.

Sammir?

- On će sigurno početi utakmicu. Odradio je jako dobrih 45 minuta protiv Splita i igrač njegove kvalitete će nam itekako koristiti u Zadru.

Kada smo već kod "skrivanja", hoće li Modri u Zadru pokušati sakriti taktičke ideje pred skautima iz Maribora:

- Možda ćemo neke detalje "sakriti", ali mi smo toliko blizu i dobro se poznajemo tako da je vrlo teško nešto sakriti - kaže trener pa dodaje kako pomoćni trener Modrih Damir Krznar ići uživo gledati utakmicu Maribora i Domžala.

Trener je na koncu tek dodao kako momčad u Zadar kreće u subotu, a nakon utakmice ostaje na noćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 01:52