KUP PROTIV ZAGREBA

Čačić: Zagreb je dobar, ali s druge strane je Dinamo

U drugoj polufinalnoj utakmici Dinamo gostuje u Kranjčevićevoj ulici (18 sati). U prvoj utakmici odigranoj u Maksimiru Zagreb je izvukao neodlučen rezultat (1-1)

Na uglu Ogrizovićeve i Kranjčevićeve, kod Stare poštarice, Ante Čačić ugledao je svijet. Odrastao je na broju 49., a šest desetljeća poslije u istoj će ulici, sada kao trener Dinama, hvatati svoje prvo finale Kupa! Zadatak nije lak. Dinamo nema pobjede u proljetnom dijelu Kupa (tri remija s identičnih 1-1), a Besekov se Zagreb u prvoj utakmici pokazao kao tvrd orah... Čini se da je to najteža utakmica Čačićeve ere u Maksimiru.

- Imaju rezultat koji ih vodi u finale. No zna se da je naš cilj dupla kruna i očekujem od svoje momčadi da u Kranjčevićevoj ulici pokaže karakter i snagu - kaže Ante Čačić uoči dvoboja.

Problem bi mu moglo biti i samopouzdanje “pjesnika” koje je na vrlo visokoj razini nakon što su nanizali tri ligaške pobjede.

- I u njima su prikazali lakoću pobjeđivanja. Svjestan sam kako će u utorak biti iznimno motivirani, ali s druge strane je Dinamo. To je ipak nešto drukčije.

U sastav Dinama nakon suspenzije vraća se Jerko Leko, a utakmicu će s tribina gledati Josip Šimunić i Ante Rukavina.

- Šimunić već nekoliko dana dobro radi i vjerujem da će igrati u Rijeci, a Rukavina bi nakon utakmice sa Zagrebom mogao ući u jači trening s loptom - otkrio je strateg Dinama, koji će često koristiti Šimunića do kraja sezone i početka priprema za Euro.

- Protiv Rijeke nema Tonela i tu će uskočiti. Vidu mogu koristiti i na desnoj strani obrane pa će biti prostora za Šimunića. Znate, moramo malo misliti i na potrebe reprezentacije - zaključio je Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 07:57