U SUBOTU U ZAPREŠIĆU

Čačić želi osvetu: 'Napaljeni smo na Inter, ja posebno. Tu su nas razbili, nabili hrpu šavova'

Reprezentativna stanka je završila i Dinamo se vraća utakmicama; za početak u subotu onoj protiv Intera, a potom u srijedu na Maksimir dolazi Paris Saint Germain. Dan uoči susreta u Zaprešiću trener Modrih Ante Čačić došao je pred medije i najavio susret.

Trener Modrih osvrnuo se na ono što se događalo posljednjih dana - utakmice i pobjede naše reprezentacije:

- Čuo s izbornikom jer sam mu htio čestitati na svemu što su on i suradnici napravili u kratko vrijeme, a naravno da sam ga pitao i za naše igrače s kojima je jako zadovoljan. Isto tako, veseli me činjenica što je naš bivši kapetan Milan Badelj u kratkom periodu odradio prilagodbu i zauzeo važno mjesto u HSV-u; i to ipak govori dosta o našoj ligi i radu u Dinamu.

Trener Modrih smatra kako je nakon četiri odrađene utakmice Hrvatska u prednosti nad ostalima:

- Uzeli smo Belgiji u gostima dva boda, čekamo ih doma i držimo sve u svojim rukama. Ako dobijemo Belgiju doma onda nam utakmica u Srbiji nije niti važna; to je ipak prednost. Ako tako gledamo onda naš remi u Belgiji vrijedi više nego njihova pobjeda u Srbiji - zaključio je trener Modrih o temu "reprezentacija" i nastavio o Interu.

- Nakon pauze je uvijek upitno kako će momčad reagirati nakon dana u kojima nismo bili zajedno, ali ja očekujem dobru igru, pobjedu i lijepu utakmicu. Naravno, za to treba i Inter za kojeg očekujem da će igrati otvoreno jer oni zaista nemaju što izgubiti u ovoj utakmici - kaže trener koji je pet godina bio na klupi Diva iz Zaprešića te gaji lijepe osjećaje prema Žutima, ali nedvosmisleno objašnjava kako "PSG u glavama igrača" neće biti niti najmanji problem:

- Jako smo napaljeni na Inter, ja posebno. Tu su nas razbili, nabili hrpu šavova, uzeli dva boda i pokvarili atmosferu pred Ludogorec i jako smo mi napaljeni na njih. Učinit ćemo sve da tu utakmicu odradimo jako dobro i ostvarimo pobjedu.

Strateg Modrih na raspolaganju ima 19 igrača odnosno sve izuzev Ivana Peke i Alena Halilovića koji imaju problema s ozljedama:

- Halilović osjeća probleme na hvatištu nakon dvije utakmice reprezentacije i vidjet ćemo hoće li uopće biti na klupi. Bryan Carrasco je igraču koji dolazi iz drugog govornog područja i potpuno drugačije sredine te takve adaptacije traju otprilike 3 - 6 mjeseci.

- Za kraj bih samo rekao jednu "zanimljivost". Naime, kada mi dobijemo Slaven onda je to slaba liga, a kada ista momčad dobije Athletic Bilbao onda je Slaven odličan. Kada Hajduk dobije Inter u Milanu onda je to splitsko čudo, a kada ih mi lako dobijemo bez i najmanjih repova onda je to "nikad slabiji Hajduk." Nešto tu ne štima, zar ne - zapitao se trener Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:51