PROMJENE U MOMČADI

Čačičeva ideja za Šerif: Pokrivač i Šimunić ponovno u prvih 11, Vrsaljko seli na klupu

Ono što je stalno u Čačićevoj eri u Dinamu jesu promjene prvih 11. Ne pamtimo da je istih 11 odigralo dvije utakmice uzastopno, zato, ne brinite, niti u Tiraspolu neće igrati onih 11 koji su svladali Cibaliju, kamo li oni koji su prošli Ludogorec. Doduše, jučer tijekom dana, prije zadnjeg treninga niti sam trener, a niti igrači, nisu znali tko će večeras istrčati na travnjak kontra Šerifa.

- Ne znam još sastav, imam neke dvojbe. Ne mogu ignorirati ono što su u susretu s Cibalijom pokazali neki igrači, kao Leko, Pokrivač, Šimunić, Pivarić... Vidjet ću, još razmišljam - kazao je Čačić na putu prema Moldaviji. Nije lagao, jer da zna sastav rekao bi kao i uvijek: 'znam prvih 11, ali nemam običaj govoriti dan prije’.

No, ako se čita između redaka i ako se pokuša ući u njegovu glavu, može se nazrijeti da su u vrlo ozbiljnim kombinacijama Nikola Pokrivač i Josip Šimunić, Leko i Pivarić ionako nisu ni bili upitni. Bivši i donedavni reprezentativci, koji u zadnje vrijeme nisu bili u prvom planu, po svemu sudeći vraćaju se u momčad na velika vrata. Pokrivač je protiv Vinkovčana odigrao vrlo dobro, trener ga je odlučio nagraditi. No, intrigantno je pitanje tko u tom slučaju ispada iz momčadi. Čini se da je 'kocka’ pala na Vrsaljka, na njegovo će mjesto preseliti Vida, Šime će na klupu. Je li riječ samo o ideji ili trener nije zadovoljan Vrsaljkovom formom ne znamo, u svakom slučaju dosad je Šime rijetko gledao susrete s klupe kad je bio zdrav i spreman.

- Idemo po gol, želim momčad koja može zabiti gol - kazao je Čačić, ne želeći ulaziti u detalje. Iako, vidjelo se da razmišlja, da nije još 'sto posto’ kako će izgledati dobitna formacija.

- Imam jednu ideju, volio bih je probati. Moram nečim iznenaditi, zar ne? - sa smiješkom je rekao Čačić. Ma, nema problema, samo da pritom ne iznenadi i svoje igrače.

A, Nikola Pokrivač, samo se smješka, dobro, uvijek je takav. Na pitanje o ulasku u prvih 11 odgovara:

- Ne znam, to morate pitati trenera! Naravno da se nadam, pa, svi želimo igrati. U svakom slučaju, osjećam se dobro, spreman sam ako treba uskočiti - kaže Pokrivač, kojemu je, očito, utakmica protiv Vinkovčana vratila samopouzdanje. Donedavno nije bio u prvom planu, štoviše ponekad je 'jezdio’ i po tribini, sad mu možda trener ukaže veliko povjerenje.

- Cijelo sam vrijeme naporno trenirao, radio i nadao se. Vidjet ćemo, drago mi je da trener sada na mene računa...

Igrao je na pripremama i beka, ali ipak najviše može dati na poziciji zadnjeg veznog. Pokazao je da nije zaboravio igrati nogomet, hoće li Tiraspol biti mjesto njegovog konačnog povratka.

Čačić je sinoć održao trening u Tiraspolu, vjerojatno je sve razbistrio. Ali iako će konačno odlučiti tek prije utakmice, čini se da će i u Tiraspolu ponovno krenuti formacijom kojom će iznenaditi mnoge.

Sastav: Kelava - Vida, Šimunić, Tonel, Pivarić - Leko, Badelj, Pokrivač - Rukavina, Sammir - Badelj - Beqiraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:36