CRNOGORCI U TRANSU

'Cico je zaslužio državljanstvo 100 puta više od Shinawatre...'

U tihom ratu Zlatka Kranjčara i Dejana Savićevića crnogorski su mediji stali na stranu hrvatskog stručnjaka
Zagreb, 180708.Crkva Sv. Ivana, Nova Ves.Vjencanje nogometasa Nike Kranjcara i Simone Fistric. Na slici Zlatko Kranjcar.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - “ Cici spomenik treba podići! Zaslužio je državljanstvo 1000 puta više od Shinawatre i mnogih drugih kojima je dano”, stoji u euforičnom čitateljskom komentaru ispod teksta o hrvatskom treneru u podgoričkom dnevniku Vijesti.

Kranjčar danas uživa plebiscitarnu podršku navijačkog naroda u Crnoj Gori, a štangu mu u tihom ratu s Dejanom Savićevićem drže i podgorički novinari koje je osvojio rezultatima i neposrednošću.

Vijesti konstatiraju da je Kranjčar dan nakon remija s Bugarskom preskočio zakazanu press-konferenciju, a zatim i gostovanje na televiziji, ispričavši se privatnim problemima, ali faktografiju koja upućuje na Kranjčarovu neurednost i zaobilaženje bontona na susjednim stupcima prati obranaški tekst naslovljen sa “10 razloga zašto Kranjčar mora dobiti novi ugovor”.

Autor taksativno nabraja zašto bi predsjednik saveza Savićević trebao kapitulirati u ratu s izbornikom. Zato što je Kranjčar nekad poroznu obranu pretvorio u najjači adut momčadi, zato što Crna Gora niti jednom nije taktički nadigrana, zato što je izbornik stvorio prepoznatljivu fizionomiju igre, zato što je kreirao ambijent zajedništva u kojem svi izgaraju za reprezentaciju, zato što je vratio publiku na stadion i utakmice nacionalne momčadi učinio nogometnim praznicima.

U Kranjčarove plusove pisac navedenih redaka ubraja i želju da pregovara o novom ugovoru jer Cico je tako “jasno pokazao spremnost da ostane vjeran Crnoj Gori i nakon Eura”. Među argumentima ipak najjače zvoni onaj da je crnogorska momčad u prošlim kvalifikacijama nakon pet kola imala tri boda, dok ih danas ima jedanaest.

Sve navedeno ipak će teško pokolebati Savićevića u namjeri da što prije zaključi suradnju s izbornikom, kojeg godišnje plaća 85 tisuća eura plus premije. Gazda saveza teško oprašta Kranjčaru često licitiranje ugovorom, sklonost piću, ali i popularnost među navijačima kakvu sam nije uživao od igračkih dana. Kranjčar daje do znanja da ga razlaz ne bi previše pogodio, osjeća da je trenutačno na štihu i tvrdi da u talonu drži atraktivnu ponudu iz Premier lige...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:35