MAMIĆ SA ŠALOM HAJDUKA

Član Izvršnog odbora HNS-a objasnio fotografiju koja je uzburkala strasti: 'Šokiran sam!'

 Slobodna Dalmacija

Davor Šuker, Zdravko Mamić, Ivica Lovrić, Ante Kulušić, Tomislav Horvatinčić i još nekolicina prisutnih, doista se jesu fotografirali sa Hajdukovim obilježjem no, kontekst kojeg je u pojedinim medijima poprimio taj čin, po riječima Ante Kulušića, zlonamjerno je iskrivljen. Potvrdio je tako kako fotografija čelnih ljudi hrvatskog nogometa sa Hajdukovovim šalom nije ni fotomontaža, ni licemjerni čin, i nije nastala prije utakmice Hrvatska- Španjolska kako se, nakon medijskih interpretacija, počelo spekulirati u javnosti.

- Nije u pitanju fotomontaža, nego klasični primjer zloćudne obmane hrvatske javnosti od strane pojedinih hrvatskih medija. Fotografija jest vjerodostojna, ali nije nastala prije, nego poslije utakmice i Hrvatske nad Španjolskom u općem slavlju, euforiji i fešti - izričit je Ante Kulušić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju

Jedna se skupina Hajduka koja je ostala na gornjoj etaži stadiona željela, pojašnjava, fotografirati sa Zdravkom Mamićem.
- Mamić je, naravno, pristao. Onda nam je netko doviknuo želimo li se slikati sa Hajdukovim šalom. Istog trenutka smo pristali. Hajdukovi navijači, oni koji su se nekoliko minuta prije fotografirali sa Mamićem, dobacili su šal sa gornje etaže i tako je nastala ta fotografija. Da su u pitanju bili navijači Dinama, Vinkovaca, Osijeka, Rijeke ili bilo kojeg drugog kluba i da su zamolili fotografiju sa svojom zastavom ili drugim klupskim obilježjem, postupili bi potpuno isto jer volimo sve hrvatske klubove - kaže Kulušić.

Šokiran je, , iskrivljavanjem istine i razinom zloće onih kojima smeta pobjeda hrvatske reprezentacije, piše Slobodna Dalmacija.
- Očito je to u pitanju. Naprosto je nevjerojatno što se sve može izkonstruirati od jedne sasvim normalne situacije u svečarskom ozračju i fešti, kako je se, u zloj namjeri, može izokrenuti, a sve kako bi se senzacionalizmima bez povoda i pokrića obmanula javnost. Kakav god da im je povod, neće . Istina je samo jedna - odlučan je Kulušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:19