NIJE BILO SVAĐA

Ćorluka za SN: Sve teže podnosim bol u tetivi, sanjam dan kada ću normalno ustati iz kreveta!

'Sumnjaju u mene, a zna se da sam u reprezentaciji igrao pod blokadama uništavajući svoje zdravlje. Ali kod nas se to malo koga tiče, bitno je pljunuti po čovjeku'

Dugo se nije oglasio, kako mu je već običaj. Od svibnja se u karijeri, a i životu Vedrana Ćorluke, ponajboljeg hrvatskog reprezentativca puno toga dogodilo. EURO, transfer, pogoršanje ozljede, start kvalifikacija za SP, novi izbornik, mnoštvo priča oko njegova privatna života. Gdje krenuti? Za početak, kako zdravlje?

- Nije dobro, hvala na pitanju. Zapravo je to jedino "nije dobro" koje me muči.

Tetive i opet tetive, ili samo jedna?

- Iznimno me boli lijeva noga, dok je isti problem na desnoj nozi manje izražen pa nekako podnosim tu tegobu. No, lijeva me razdire, otekne, zato ne mogu spojiti dvije utakmice unutar tjedna..

Znate već da su neki posumnjali kako ste preskočili Belgiju, ali ste par dana kasnije nastupili za Lokomotiv?

- A što bih se sada trebao opravdavati? U Hrvatskoj mene više išta može iznenaditi. Iskreno rečeno, žao mi je i čini me tužnim takve sumnje jer sam za reprezentaciju uvijek bio na raspolaganju, igrajući pod blokadama, ulazio u velike rizike sa zdravljem, što me uostalom u nekoliko navrata koštalo statusa u klubu i gubitka pozicija. Ali kod nas se to malo koga tiče, bitno je pljunuti po čovjeku, za istinu nije važno.

Boleštine tetiva vas mrcvare?

- Da mi je te boli preko glave, to stoji. Zapravo znate što mi nasušno nedostaje sada? Osjećaj da me ništa ne boli, da mogu na trening bez posebnih pred treninga, da se mogu ujutro ustati iz kreveta bez straha kako ću uopće stati na nogu, da jednostavno osjetim čisto zadovoljstvo kad idem na trening i utakmicu.

Operacija?

- Razgovarao sam u više navrata sa dr Nemecom, usuglasili smo se da ću za koji tjedan na pregled kod ponajboljeg doktora za tu vrstu ozljeda, u Finsku. Nakon konzultacija ću odlučiti idem li na operaciju ili neću.

U Belgiji niste nastupili?

- Znam što ćete me pitati i odmah ću reći da netko mora biti stvarno jako zločest i podmetati u novinama laž da sam se žestoko posvadio sa izbornikom Štimcem. Pa kako je moguće takvo podmetanje, u kojem se interesu tako ruši atmosfera oko reprezentacije!?

Je li bilo svađe?

- Ma ništa, nula bodova.

CIJELI INTERVJU S VEDRANOM ĆORLUKOM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:29