NJEMU SE NE SELI

ČOVJEK KOJEG SE U MAKSIMIRU ŽELE RIJEŠITI? 'Odlazak? Što vam je, moj ugovor i dalje traje...'

Eduardo
 Damir Krajac / CROPIX

U Maksimiru na prijelazu sezona najviše intrigira tko će na ljeto biti prvi vratar. Dogodilo se, dakle, ono što je prijetilo čitavo proljeće, da će na pripreme za pohod na Ligu prvaka Zoran Mamić krenuti bez odgovora na ovo pitanje.

Da je zimus pustio Eduarda, mogao je povući Livakovića, dati nešto više minutaŠemperu, njih dvojica kalili bi se uz Ježinu. Sad bi na ljeto imao dobru situaciju, tri, a ne četiri vratara od kojih svaki očekuje priliku. I svaki bi imao određeno iskustvo, iskristalizirale bi se njihove mogućnosti. Međutim, kako sad stvari stoje Mamić će na početku sezone doista imati četvoricu golmana s istim pretenzijama - da budu Dinamov broj jedan.

Portugalac Eduardo jedan je od onih koji su prvi na listi odlazaka, nađe li klub, mogao bi napustiti Maksimir. Međutim, nakon utakmice s Lokomotivom, dobro raspoložen, u prolazu nam je rekao: - Zadnja utakmica za Dinamo? Ma ne, zašto, pa imam ugovor još godinu dana. Vidimo se još!

Tako je zborio Portugalac. Što znači da nema ništa protiv ostanka. U tom slučaju bio bi on “jedinica” za Europu, kao i dosad, no tada ostaje pitanje što ostalom trojicom. Ako Dinamo bude forsirao Šempera u HNL-u, kamo će Ježina i Livaković?

Nikad toliko golmana

Što ako Eduardo ipak ode? Ostat će Dinamo na tri golmana bez europskog iskustva. Nema ga ni Ježina, pogotovo ga nemaju Šemper i Livaković. S time da će Šemper vrlo vjerojatno biti na Euru U-19 u Njemačkoj, koje se igra od 11. do 24. srpnja. Pa i neće odraditi čitave pripreme s Modrima niti će biti na raspolaganju na samom početku sezone. Stoga je ipak izvjesnije da će u tom prvom dijelu sezone modru “jedinicu” ugrabiti Eduardo. Ako ostane. Ili Ježina... Kako se između zidova može čuti, najvjerojatnija je opcija da će Eduardo ostati barem u kvalifikacijama, možda potom napustiti Maksimir i prepustiti mjesto nekom drugome.

Definitivno, ne pamtimo kad je u Dinamu bilo toliko ravnopravnih pretendenata za “jedinicu”, svaki sa svojim argumentima. Šemper - mlad i talentiran, velika nada. Livaković - četvrti vratar reprezentacije, golman kojega je Dinamov doveo iz Zagreba, mlad a opet već dovoljno iskusan. Ježina - uz Eduarda najiskusniji, strpljiv i s najdužim stažem ovdje po tome i logičan nasljednik.

Naravno, ne možemo prejudicirati, vidjet ćemo kad krenu pripreme i u kojem će smjeru tada razmišljati Mamić, hoće li doći kakva ponuda za Eduarda. Da zaključimo - ovo je doista najveća Dinamova neizvjesnost trenutno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 14:32