NOVO VRIJEME

Dani velikih promjena, na čelu Hajduka - žena: Osječka ekonomistica naslijedila Marina Brbića

 Dorijan Horvat/EPH

Do objave javnog natječaja, za koji se prijave primaju do 2. svibnja, privremena predsjednica Hajduka bit će Marijana Bošnjak.

Diplomiranu ekonomisticu iz Osijeka, direktoricu tvrtke Kinematografi Osijek, na tu je funkciju jučer na izvanrednoj sjednici izabrao Nadzorni odbor kluba.

- Bošnjak počinje s radom u utorak, a njezina glavna zadaća bit će dubinska analiza stanja u klubu i priprema procesa za novu upravu - objasnio je čelnik NO-a Slaven Marasović.

A dok se čeka novo trajno vodstvo, Hajduk nastavlja s prvoligaškim ispitima i večeras u 19 sati dočekuje Istru 1961. Trener Damir Burić je ustaljen u svojoj ocjeni da je ovo još “pozitivna sezona jer su postavljeni novi standardi stručnog rada” pa su afirmirani neki mladi igrači. Kao primjer se navodi Fran Tudor za kojeg su - prema Buriću - zanimanje pokazali neki bundesligaši, a onda je uskrsnula informacija da je engleski Everton spreman platiti za Tudorov transfer 3,2 milijuna funti.

- Trener sam, koncentriram se na sljedećeg protivnika Istru, koja je jako neugodna - rekao je Burić o pitanju kako mu je u finišu sezone ponuđena dvostruka uloga, to da uz trenerske obaveze preuzme i dio zadataka sportskog direktora.

Definitivno protiv Istrana neće braniti Kalinić (tri žuta), zatim Nižić (potres mozga), još otprije su izvan pogona Velez, Bencun, Juranović i Roguljić, najnoviji, može se kazati i najozbiljniji problem je izostanak Nikole Vlašića.

Što se tiče Ohandze koji je dugo ozlijeđen, još od rujna prošle godine, pa se iznenada pojavio u rosteru za uzvrat protiv Dinama, Burić je rekao:

- S Ohandzom smo sasvim druga momčad, zato ga moramo čuvati. A to što sam uoči puta u Zagreb objavio da je među ozlijeđenima, bio je pokušaj zavaravanja protivnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:13