HRVATSKI ‘NEW PRIMITIVS’

Dečki, vi niste temperamentni već neodgojeni

Igor Pamić nije mogao obuzdati ‘temperament’ te je divljao u poluvremenu utakmice između Karlovca i Varteksa. Stara vijest za podsjećanje kako su devijantna i primitivna ponašanja prisutna u HR nogometu
Zagreb, 240310.Stadion Maksimir.Prva polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Dinama i Hajduka.Na slici: Ivica Surjak i Zdravko Mamic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Zdravko Mamić i splitski mu “kolega” Joško Svaguša rodonačelnici su new primitivs pokreta čiji je Igor Pamić obični mali sljedbenik. Nažalost, Mamić i Svaguša najistaknutije su osobe dvaju najpopularnijih hrvatskih klubova i svaka je njihova riječ i gesta pod posebnom medijskom paskom.

Svaguša je lani povezan s tučnjavom u klubu na Bačvicama iz kojeg je izbačen zajedno s članom IO Hajduka Livajom. Prije toga se verbalno sukobio s policajcem koji je bio toliko bezobrazan da mu je napisao kaznu za nepropisno parkiranje.

Šefu omladinskog pogona Goranu Vučeviću svojedobno je javno zaprijetio da će ga potjerati iz Hajduka, a neki su mediji pisali da je na prvom susretu polufinala Kupa na Maksimiru bio pripit. Nakon derbija u Splitu čak je Zdravko Mamić izjavio da mu ne zamjera na ponašanju, jer se i on tako ponašao prije 15 godina kad je bio mlad, no zato je Zdravkov brat Zoran izjavio kako “Hajduk ne zaslužuje tako retardiranog i nenormalnog predsjednika”.

- Što je, lopovi!? Nećete vi mene ovdje krasti u Splitu! Na stadionu je 30 tisuća ljudi, navijači mi prijete, a vi mene kradete usred Splita! Da je Dinamo izjednačio na 1-1, bili bi razbijeni svi izlozi u gradu, a djeca mi ne bi mogla u školu.

To je samo jedan od javnih Svagušinih istupa - u konkretnom slučaju upućen sucima Burilu, Grgiću, Conjaru i Vučemiloviću te članu komisije za suce Alojziju Šuprahi nakon utakmice Hajduka i Dinama.

Svi ćemo zajedno zasigurno dočekati i trenutak kad će Svaguša u sljedećem činu dodvoravanja navijačima Hajduka (koji ga ne vole) i sam početi bacati banane na travnjak svaki put kad se na Poljudu ‘ukaže’ neki tamnoputi nogometaš. Od dotičnog ‘gospodina’ ne bi nas to trebalo začuditi.

Iščašeno ponašanje neobuzdanog Zdravka Mamića stara je priča, novu epizodu beskonačnog serijala svako malo dočekamo. Sva sila njegovih nepodopština mogla bi se jednog dana ukoričiti kao tema opsežnog diplomskog rada ili doktorske disertacije nasljednika uglednog psihijatra doc. dr. sc. Veljka Đorđevića.

Ugledni politički analitičar i sveučilišni profesor Ivan Šiber bio je tijekom zadnjih izbora za Mamića “kreten, udbaš, komunističko laprdalo”. Svi novinari koji prate Dinamo, ali i HR sport uopće, za Mamića su “debeli, ćelavi, krezubi i smrdljivi”.

Zbog dugog je jezika Mamić već gubio parnice na sudovima, skidao se gol do pasa na zagrebačkom aerodromu. “Svi ste vi razbojnici”, otvoreno je rekao svim članovima IO-a HNS-a. Nemoguće se svega i prisjetiti.

Neki će pomirljivo ustvrditi kako u svakom žitu ima kukolja. Drugi će, pak, reći kako g... uvijek isplivaju na površinu. I jedni i drugi će biti u pravu. No, istina je uvijek negdje u sredini - hrvatski je nogomet ipak, kao i svaka sredina i svaki segment društva, odraz u ogledalu vremena u kojem živimo. Nažalost, Mamić i Svaguša najeksponiraniji su dijelovi HR nogometa. Kako kaže Zoran Mamić - “Hajduk ne zaslužuje takvog predsjednika”. Ali treba nešto dodati - niti Dinamo takvog dopredsjednika.

Joško Svaguša

Zdravku Mamiću: Mamiću, Cigane!

Sucima: Lopovi! Nećete me krasti u Splitu.

Treneru Vučeviću: Potjerat ću te iz Hajduka.

Igor Pamić

bivši igrač Karlovca Ivan Fumić: Pamić mi je psovao ženu i djecu, pa čak i psa, a na kraju me pozvao i na fizički obračun.

Zdravko Mamić

Ivanu Šiberu: Kreten, udbaš, komunističko laprdalo.

Novinarima: Vi ste debeli, ćelavi, krezubi i smrdljivi.

Članovima IO-a HNS-a: Svi ste vi razbojnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:12