RAČUNAJU NA MATEJA

Delač: Ancelotti mi je poručio da se uskoro vidimo

Iznimno motiviran i pun dojmova, Matej Delač se iz kampa Chelseaja vratio u Zaprešić
 Marko Miščević / Cropix

ZAGREB - Nadareni vratar zaprešićkog Intera, Matej Delač (rođen 20. kolovoza 1992.), u čijem je proročanstvu zapisano da će čuvati mrežu Chelseaja, a jednog dana i hrvatske nogometne reprezentacije, ove zime skoro neće imati slobodnog dana.

Dok je većina iz HNL-a hrlila na kupanje u toplije krajeve, ili na malonogometnim turnirima popunjava kućni proračun, Delač je u kampu Chelseaja nizao treninge s nogometašima koje je donedavno samo gledao na televiziji.

Treninzi po Chelseaju

- Još ne mogu vjerovati na susretljivosti koju su mi pokazali. Posebno Čech i Hilario. Ni jednom me nisu doživjeli kao mogućeg konkurenta nego su mi sa zadovoljstvom pomagali u vježbama koje u početku nisam razumio. Na kraju su mi poželjeli sreću.

Nas je zanimalo i što mu je Ancelotti poručio na odlasku.

- Uz najbolje želje, dodao mi je da se uskoro vidimo. Nitko mi nije rekao kada će to konkretno biti, no ranije se spominjao siječanj 2011. godine. Ne znam ni hoću li na ljeto ponovno provesti nekoliko tjedana s njima, ali bi me trener vratara trebao doći pogledati na jednoj utakmici. Do tada je moja obaveza slati im na DVD-u snimke svih mojih utakmica.

No, to nije jedino s čime se vratio iz Londona.

- Dobio sam popis vježbi koje ću s guštom raditi ovih dana. Uglavnom se radi o treninzima izdržljivosti, a u vježbama koje uključuju udarce pomoći će mi braća koji su također nogometaši.

Osoba koja mu je sastavila program rada je trener vratara Christophe Lollichon.

- Iako ima drugačiju tehniku branjenja, bio je jako zadovoljan. Bez problema je prihvatio moju tehniku i to je pohvala svima s kojima sam dosad radio, uključujući i Željka Rumbaka koji je cijelo vrijeme bio sa mnom. Zbog toga mi nije teško palo što nisam branio u onoj utakmici pričuvnih momčadi nego ostao raditi s prvom momčadi.

Zapravo je to bilo priznanje za Delačev dobar rad i ono što je pokazao. Vjerujemo da će Čech i Hilario uskoro dobiti velikog konkurenta...

Prijateljski savjeti Čecha

- Ne bih ja o tome ništa govorio, ali vam mogu reći da su se prema meni odnosili jako prijateljski.

Takvi su bili i ostali igrači, a o tome smo već pisali.

- I dalje sam pod dojmom navijača koji nisu vrijeđali u utakmicama koje Chelsea nije pobjeđivao. Fascinantan mi je bio i odnos igrača na treninzima. Terry i Drogba ulazili su jedan u drugoga kao da se radi o najvažnijoj utakmici, a da su oni najveći suparnici.

Nije poletio zbog počasti u Chelseaju

Vrlo je zanimljivo bilo slušati Delačeve rečenice koje ni jednom nisu zvučale bahato ili svisoka. Kao da se ništa značajno nije promijenilo u njegovu životu. Svjestan je da jedino radom može ostvariti najave, a ni povratak u realnost Hrvatske nogometne lige i zaprešićkih “žutih” ne baca ga u loše raspoloženje.

- Pojavit ću se na početku priprema 11. siječnja, ne želim produženi odmor zbog treniranja u Londonu. Nakon svega što sam doživio motiviran sam da svakodnevnim radom potvrdim da za mene ima mjesta u Chelseaju i zbog toga mi ni jedan dodatni trening neće teško pasti. Cijelo ću vrijeme vježbati, možda jedino na dva dana odem rodbini u Bosnu. Prije svega želim s Interom ostvariti još bolje rezultate, poručio je Delač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:05