REAKCIJE IZ MARIBORA

'Dinamo respektiramo, ali ga se ne bojimo'

Proučit ćemo Dinam, iako već sada dosta znamo od njima. Znam da su Bugare dobili uz puno sreće, ali utakmica protiv Šerifa je pokazala da se dižu u formi
 uefa.com

Dinamo i Maribor ulaze u veliku borbu za ulazak u Ligu prvaka i Uefinu nagradu od 8,6 milijuna eura koliko će dobiti pobjednik tog susreta.

U Zagrebu su oduševljeni ždrijebom, zbog blizine i realno slabijeg suparnika, ali ni u Mariboru nisu previše suza ronili nakon ždrijeba. Slovenci su svjesni da je Dinamo favorit, ali ne misle se tako lako predati. Milaničeva momčad je u vrlo dobroj formi.

- Dinamo je zbog blizine, povijesti, ali i veličine jako zanimljiv za slovensku javnost. Prošle sezone je ušao u skupine Lige prvaka, a to dovoljno govori koliko su Modri jaki - rekao je Darko Milanič i nastavio:

- Očekujem dvije jako zanimljive utakmice. Proučit ćemo Dinamo do najsitnijh detalja, iako već sada dosta znamo od njima. Znam da su Bugare dobili uz puno sreće, ali utakmica protiv Šerifa je pokazala da se dižu u formi. Zagrepčai uživaju veliki ugled, to poštujemo, ali i ne znači da se predaje. Dapače, mislim da možemoproći. Tehički su dosta jaki zbog nekoliko Južnoamerikanaca, ali i hrvatski igrači posjeduju kreativnost, mogu proći 'jedan na jedan'...

Prva utakmica u Zagrebu?

- Do sada se pokazalo da je prednost igrati prvu kod kuće, ali to ne mora ništa značiti. Vjerujem da će nas u Maksimiru pratiti dosta navijača i da će nam pomoći da eliminiramo Modre.

Sportski direktor slovenskog nogometnog prvaka NK Maribora, a nekadašnji slovenski reprezentativac Zlatko Zahovič, dao je svoje viđenje ždrijeba posljednjeg kvalifikacijskog kola Lige prvaka u kojem će im protivnik biti zagrebački Dinamo.

- S obzirom na blizinu, razumljivo je da jedni o drugima znamo sve. Dinamo je daleko najteži protivnik. Oni su model rada kluba u tom dijelu Europe. Rade odlične stvari i na sportskom i ekonomskom planu su primjer mnogima. Naravno, i mi imamo svoje adute, ali jasno je da je klub kao što je Dinamo favorit u ovoj utakmici - rekao je Zahovič.

Mišljenje o hrvatskom prvaku dao je i trener Maribora Darko Milanič.

- Dinamo je zbog blizine, veličine kluba, vrlo zanimljiv za širu javnost. Protiv Bugara (Ludogorec) su imali puno sreće, a protiv Šerifa su potvrdili da se trenutna forma u nekoliko tjedana brzo promijeni. Ugled kluba i kvaliteta Dinamovih igrača mora se poštivati, ali učinit ćemo sve da ih pobijedimo - rekao je Milanič, koji je potom komentirao činjenicu da se prva utakmica 21. kolovoza igra u Maksimiru, a uzvrat u Ljusdkom vrtu tjedan dana kasnije.

- Dosad je dokazano da je za nas prednost prva utakmica kod kuće. Vjerujem i da ćemo imati podršku navijača u Zagrebu, a uopće ne sumnjam da će Ljudski vrt u uzvratu biti pun. Zbog blizine i strasti koje nose takvi dvoboji bit će zaista uzbudljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 07:43