ODLAZAK IZ MAKSIMIRA

'DOKAZAT ĆU DA ME SE DINAMO PRELAKO RIJEŠIO!' Ivan Tomečak potpisao za Rijeku

Kažu da život piše svakakve priče, a nogomet također. Kako je tek onda kad se spoje nogomet i život. Kao u slučaju Nikole Pokrivača i Ivana Tomečaka. Naime odavno su isplanirali što će raditi u (jučerašnju) subotu 8. lipnja.

To je dan kad je Ivan Tomečak oženio svoju djevojku Anu, a Nikola Pokrivač bio je službeni vozač mladenaca. Kad su radili planove za tu subotu, bili su obojica igrači Dinama, a jučer su, svaki u svojoj ulozi, bili kao novopečeni igrači Rijeke. Mladenac i njegov vozač istoga su dana, u petak, neočekivano raskinuli ugovore s Dinamom i potpisali za klub s Kantride.

- Evo, svaki dan nešto potpisujem. U petak za Rijeku na tri godine, u subotu za Anu, doživotno - sa smiješkom će Tomečak, u gužvi zbog stvari koje prije svadbe još treba riješiti u zadnji tren.

- Riješio sam pitanje kluba i nastavka karijere i sad mi je lakše. I ne bih volio da se moja situacija gleda kao da me se Dinamo riješio, ja sam zahvalan Rijeci što je pokazala interes. Htjeli su me dovesti, otkupili su me od Dinama i ja sam na to ponosan - priča Tomečak, slično razmišlja i Pokrivač.

- Ne bih se htio previše vraćati na ono što je bilo u Dinamu. Rijeka me htjela dovesti i dovela me, ja se sad želim samo usredotočiti na planove i ambicije novoga kluba. Ne znam još kakvi su ciljevi, nisam o tome pričao s trenerom i ljudima u klubu, u nedjelju ćemo svi biti zajedno na večeri, u ponedjeljak kreću pripreme, tada ćemo znati što nas čeka.

Iako dolaze iz Dinama, iz Lige prvaka, nijedan od njih na Rijeku ne gleda kao na “kaznu”. Svjesni su da u Dinamu ne bi imali budućnosti.

- Mogao sam ostati i što, opet imati malu minutažu? Ne, ne zamjeram nikome, treneri imaju svoje vizije, ja se mogu s njima slagati ili ne, ali to je život, to je nogomet. Rijeku shvaćam kao novi početak, novu priliku, dolazim na Kantridu osvajati trofeje, ma, uzet ćemo neki naslov Dinamu. I imam dodatan motiv, dokazati Dinamu da me se prelako riješio, da pokažem da vrijedim - razmišlja Tomečak, koji nam je ukazao na jedan zanimljiv podatak.

- Znate da sam ja jedini igrač Dinama koji je zabijao golove u svim natjecanjima. I u Ligi prvaka i u Europskoj ligi!

Nikola Pokrivač u Dinamo se vratio prije dvije godine kao pojačanje, no nije se naigrao. A kad ga je Ante Čačić prošle jeseni otpisao, zajedno s Jerkom Lekom, više se nije vratio u momčad. Za razliku od Leke.

- Na zimu su mi rekli da idem na posudbu u Zaprešić i da se na ljeto vraćam, da računaju na mene. Međutim, sad su mi rekli da me nema u planovima i da mogu ići - otkriva Pokrivač, koji, kaže, ne bi previše analizirao tko je kriv za sve i kolik je njegov postotak krivnje za situaciju u kojoj se nalazi.

- Teško mi je sad reći bih li i što promijenio da mogu, ne isplati se previše vraćati u prošlost. Sigurno je da povratak iz Monaca u Dinamo nisam baš tako zamišljao, trebalo je sve biti puno drugačije. Ali evo, Rijeka mi je dala šansu, u najboljim sam igračkim godinama i mislim da opet mogu igrati kvalitetan nogomet.

Obveze su ih čekale, subota je ipak bila najvažniji dan u Tomečakovu životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:42