SLOMILI I RUMUNJE

DRUGA POBJEDA U SLOVENIJI Hajduk slavio protiv Petrolula, Kouassi zabio za Splićane

 Damir Krajač/CROPIX

Hajduk je zadovoljio još jednom predstavom, u ofenzivnom stilu, gdje ih trener Igor Tudor gura naprijed po cijenu znatnog rizika makar mu se zaplela "duga lopta iza leđa obrane". Splićani igraju nogomet diktirajućeg ritma...

Rumunje (i sve one koji nose rumunjski dres) sabili su na njihovu polovicu i zabili pogodak pobjede već u trećoj minuti. Na centaršut danas vrlo raspoloženog ofenzivnog Jozinovića glavom je petercu Kouassi bio najspretniji i najviši u skoku, glavom je loptu proslijedio u mrežu - 1:0.

Rano vodstvo otkočilo je, osokolilo momčad "bijelih" koja je bila bolji partner. Već u 12. minuti raspoloženi Tomičić kao lijevo krilo, jedno od ugodnih iznenađenja s ovih priprema oštrim je udarcem iskosa pogodio vratnicu.

Istina, imali su Rumunji poneku šansu, izlet prema Blaževiću, za njih je nastupio Adrian Cristea, odličan u dresu bukureštanskog Dinama kad se susreo protiv Hajduka prije tri ljeta. Danas Cristea izgleda već pomalo veteranski, ali se trudio podvaliti neka podla dodavanja. "Bijeli" su ga dvaputr osujetili, a najbolju šansu Hajdukov suparnik imao je u 31. minuti kad je Blažević istrčao u noge Saudozi i bio spasitelj.

U nastavku je najveću šansu imao Bencun, tek što je uveden u igru, izvrsno se izborio za priliku da šutira, ali je njegov udarac, iz čiste situacije, sasvim centralno, ukrotio u padu rumunjski golman. Prava šteta da Hajduk nije zaokružio vodstvo, a mogao je i Jozinović dati gol u 83. minuti, iskosa, branio je pričuvni vratar Povilas.

Iskazao se i Blažević, na dugu loptu iz dubine istrčao je intervenirati glavom i bio brži od gorostasnog crnoputog Bokile. Sve je ostalo na pogotku Kouassija iz 3. minute. Hajduka je gledao i sportski direktor Jens Andersson.

A kako to da se uopće igralo? Otkazanu javnu, Hajduk i Petrolul su pretvorili u zatvorenu tajnu utakmicu, dogovorom u utorak izjutra, da zajedno dođu na trening u Tabor. Nekolicina policajaca gledala su da ne bude nikoga unutar ograđenog prostora športskog centra Tabor, na istom mjestu gdje je Hajduk svladao sa 3:0 Rudara iz Velenja. A suparnici su se presvukli u dresove da sve dobije konture ozbiljne premda neslužbene utakmice. Dvije pobjede u dvije utakmice, gol-razlika 4:0, zvuči obećavajuće.

Hajduk – Petrolul Ploiesti 1:0 (1:0)

Maribor. Igralište Železničara na Taboru. Bez gledatelja. Sudac: Tadej Mežnar (Maribor, Slovenija).

Strijelac: 1:0 Kouassi (3)

Hajduk (4 – 3 – 3): Blažević, Vršajević (od 61. Tomaš), Milović, Milić (od 46. Elez), Jozinović – Sušić (od 61. Pašalić), Anđelković, Caktaš (od 80. Nižić) – Galešić (od 59. Džoni), Kouassi (od 74. Bencun), Tomičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:17