SAVJETI DUDUA

EDUARDOV VODIČ PO BRAZILU 'Zaboravite autobuse, vlakove i druženje s domaćima'

'Ceste u Brazilu nisu kao u Europi, nema autocesta. Možete autobusom, ali putovanje traje danima'
 Drago Sopta / HNS

Tražen je ovih dana kao nikad dosad, od trenutka kad je Hrvatska u ždrijebu izvukla Brazil, mobitel Eduarda da Silve se ne gasi. Eduardo kaže da će u Brazilu biti vrlo zahtjevni za navijače. Puno putovanja, puno različitih iskustava. Neki savjet za one koji će bodriti Hrvatsku u Brazilu?

- Navijači su pogotovo u Sao Paulu vrlo vatreni. Utakmice Palmeirasa i Corinthiansa često obilježavaju neki sukobi, recimo, ne možete u dresu Corinthiansa biti kod gostujućih navijača. Uzet će vam dres, spaliti ga, to je ritual. Zato često suparnički navijači nose dresove u torbi prije nego dođu na stadion, tek onda ga oblače.

No, ovo je ipak Svjetsko prvenstvo, zar postoji mogućnost sukoba s Brazilcima? Mi ih doživljavamo kao pitome, prijateljski raspoložene?

- Ma dobro, neće biti takva tenzija, u pravu ste. Ipak je to reprezentacija, ipak je Svjetsko prvenstvo. No, bez obzira na to, oni nemaju običaj kao Europljani, zajedno se družiti, piti pivo prije utakmice i slikati se. Bit će i takvih, naravno, htjet će biti dobri domaćini, međutim, nije im to baš običaj.

Kako do Sao Paula do Manausa i Recifea?

- Samo avionom, nema druge. Ceste u Brazilu nisu kao u Europi, nema autocesta. Možete autobusom, ali putovanje traje danima. Teško da ćete stići iz Sao Paula do Manausa na vrijeme za drugu utakmicu. Stvarno, ne šalim se, vrlo je diskutabilno. Vlakovi? Ne znam baš, ne znam ništa osim aviona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:30