PRESKUP ZA REZERVU

El Economista demantira Marcu: Realu se ne žuri jer će Modrić ionako biti zamjena

 AP

Pomalo drugačiji pogled na sapunicu oko mogućeg transfera Luke Modrića u Real Madrid donosi El Economista. Španjolski poslovni dnevnik tvrdi da se "kraljevskom klubu" nikamo ne žuri, odnosno da se odlučio na taktiku strpljivog čekanja...

" Real Madrid je uvijek imao plan B. No, ovog bi ljeta mogao ići drugim smjerom. Madriđani su prvi put nakon dugo vremena odlučni ne dovesti nijednog igrača ako ne uspiju u namjeri kupovine svojih prvih izbora. Drugim riječima: trener Jose Mourinho vjeruje da su igrači koje trenutno ima i više nego dovoljni za sljedeću sezonu. Smatra da momčad ne bi bila slabija ni u slučaju odlazaka Kake, Diarre, Gaga i Carvalha. Osjetljivija bi mogli biti prodaja prve dvojice - Diarre zato što je jedina alternativa za desnu stranu nakon odlazaka Carvalha i Altintopa, a Kake zato što je jedini playmaker uz Özila", piše u uvodu El Economista.

No, i spomenuti bi se odlasci, navodi dalje dnevnik, u slučaju velike nužde mogli nadomjestiti. Sergio Ramos se uvijek može vratiti na desni bok, a mogu uskočiti i Varane i Albiol. A Özila u određenim okolnostima mogu zamijeniti Higuain, Di Maria, Callejon, Sahin, Granero, pa čak i mladi Morata.

"Mirnoća u Realu je neobična. Već dugo nije vladala takva tišina na Santiago Bernabeuu kad su u pitanju pojačanja. Štoviše, upravo je to jedno od oružja koje Real koristi, ponajprije u Modrićevom slučaju. Na Tottenhamovo odbijanje prodaje, u Madridu odgovaraju strpljivošću jer znaju da bi Londončani mogli imati problem s nezadovoljnim igračem ako ga ne puste, a nedostajat će im i sredstva za pojačanja koja traži menadžer Villas-Boas", stoji u analizi El Economiste, uz zaključak:

"Mirnoća i strpljivost u Modrićevom slučaju su dodatno pojačani zbog uloge koju će taj igrač imati u klubu, kao i zbog njegove cijene. Hrvat će u Madridu biti zamjena. U svakom slučaju će mijenjati Özila. Zato nema žurbe u nastojanju da se dovede igrač koji neće imati glavnu rolu. Uz to, tu je i cijena od 40 milijuna eura koju Real ne želi platiti. Odlučio je dati 35 milijuna eura i od toga ne odstupa."

Dodajmo ovome da engleski Metro u ponedjeljak u cijelu priču oko Modrića uvodi i Karima Benzemu. Navodno bi "spursi" u sklopu odštete za hrvatskog veznjaka voljeli dobitii francuskog napadača, ali takav se ishod čini potpuno nevjerojatnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:55