MODRI SVE BLIŽE NASLOVU

FOTO: DINAMO - INTER 2:0 Husejinović i Brozović srušili Inter, Brodić najmlađi debitant u povijesti Dinama

Alen Halilović je do sada držao poziciju najmlađeg debitanta jer je on debitirao sa 16 godina, tri mjeseca i 11 dana, dok je Fran Brodić to učino s četiri dana manje
 Ivan Klindic / CROPIX

Dinamu je za još jednu pobjedu u HNL-u bilo dovoljno samo jedno dobro poluvrijeme. Odigrao je Dinamo u prvih 45 minuta siromašno, bilo je to izdanje negdje u rangu s onim u Kranjčevićevoj. Modri nisu napravili ništa. Tek jedan udarac Beqiraja izvana, zatim Jedvajeva šansa u kojoj je ostao prekratak.

Ne pamtimo niti jednu intervenciju Mateja Delača, štoviše, Kelava je imao više dodira s loptom. Inter se, pak, nije prepao, Zaprešićani su u prvih dvadesetak minuta bili konkretniji i opasniji. Nije tu bilo bunkera, za razliku od mnogih suparnika Žuti se nisu 'zabundali' pred svojim šesnaestercem, svjesni da im i bod ovdje malo znači u borbi za ostanak. Htjeli su 'igrati', a Dinamo je bio u preniskoj brzini da bi mogao zadati ikakav udarac.

Uz to, gosti su u nekoliko navrata, opet bili vrlo žestoki. Prvo je stradao Jedvaj na centru, zatim je Milardović 'nokautirao' Beqiraja, a Hajradinović kao prošle nedjelje u Maglicu, startao i na Halilovića. No, ni to nije probudilo Modre. Interovi nogometaši pokušavali su najčešće iz prekida. Bagarić je u 19. minuti iz slobodnjaka pucao malo pokraj vratiju, Oršić u 40. također iz slobodnog udarca probao je lukavo iznenaditi Kelavu, međutim, lopta je opet otišla u gol-aut. Na odmoru prazne mreže, Jurčić je bio vidno nezadovoljan.

I odmah je povukao dva poteza. Opet je, drugi put zaredom, iz igre izvadio Alena Halilovića, čije loše partije ovoga proljeća pokazuju da je još daleko od nogometnog Olimpa, da s njim treba imati mnogo strpljenja i ne ga forsirati. Jurčić je i u Kranjčevićevoj na poluvremenu mijenjao Halilovića, potom dobio utakmicu, a pogodio je i večeras. Umjesto Alena u igru je ušao Husejinović - Rukavina je, pomalo iznenađujuće, zamijenio Krstanovića - i probudio Modre. Prvo je na odlično dodavanje Brozovića promašio zicer, pucavši preko gola, a onda smo vidjeli jedan od najljepših poteza u Maksimiru nakon dugo vremena.

1:0

Pivarić je dodao Husejinoviću na desetak metara od gola, on je lažnjakom izbacio čak trojicu Interovih braniča i lijevom nogom zatresao mrežu. Prvi pljesak za Husejinovića u Maksimiru, prvi pljesak u Maksimiru uopće sinoć. U samo tri minute Husejinović je napravio više nego cijela momčad u prijašnjih 50 minuta.

Prije pogotka je kiksao Kelava, pri ispucavanju je pogodio Interova napadača Budimira, međutim, lopta se od njega odbila nazad u Kelavine ruke. Odlično je, pak, Dinamov vratar zaustavio opasan udarac Oršića u donji kut nešto kasnije. Nije s Inter predavao, igrači Rajka Magića odlučili su zabiti gol u Maksimiru. Ipak, nisu uspjeli, primili su još jedan.

2:0

Brozović je prvo promašio 'zicer', iskosa sam pred Delačem pucao je pokraj gola. A onda je nešto kasnije zabio, kao i Husejinović, svoj prvijenac za Modre. Opet je asistirao Pivarić, na drugoj stativi natrčao je Brozović i zabio. Taj je gol definitivno slomio otpor Zaprešićana, Dinamo je krenuo po još koji pogodak.

Opet je akciju počeo Pivarić, Husejinović se još jednom poigrao s obranom Intera, a Brozović iz dobre pozicije promašio lob. Upravo je taj trojac Pivarić-Brozović-Husejinović bio najraspoloženiji i jednu prosječnu Dinamovu partiju pretvorio u pobjedu.

Husejinović je pokazao da je 'pravi španer', desetak kilogrami lakši nego kad je došao, njegov potez mami uzdah, jasno, treba biti oprezan u superlativima, ipak je momak donedavno igrao u Sarajevu. Jednu od najboljih utakmica u plavom dresu odigrao je i Brozović, tko bi rekao nakon 45 minuta da ćemo se utakmice sjećati po ičemu pozitivnome. Ušao je do kraja utakmice i Fran Brodić, debitirao za Modre sa 16 godina, tri mjeseca i sedam dana i time za nekoliko dana srušio doseg Alena Halilovića.

Dinamo - Inter 2:0 (Husejinović 49, Brozović 66)

DINAMO: Kelava – Vrsaljko, Šimunović, Addy, Pivarić – Jedvaj, Brozović (Brodić 85), Sammir, Halilović (Husejinović 46) – Beqiraj, Krstanović (Rukavina 46)

INTER: Delač - FIlipović, Herceg, Bagarić, Kramarić - Milardović, Vujcic, Hajradinović (od 75. Šimić) - Oršić (Čeliković 83), Mlinar (od 68. Šarić) - Budimir

KRAJ

72. minuta - Pivarić je probao iskosa, lopta je otišla kraj gola

66. minuta - GOOL Pivarić prošao lijevom stranom, poslao prizemnu loptu koja dolazi do druge stative gdje natrčava Brozović i šalje je u mrežu

65. minuta - Brozović je tukao s 15 metara, ali je poslao loptu daleko od vrata Delača

62. minuta - Oršić je sjajno tukao s 25 metara, Kelava je spasio vrata Dinama

59. minuta - Oršić je potega iz daljine, ali samo pored gola

49. minuta - GOOL Pivarić je ubacio u sredinu, lopta je došla do Husejinovića, a on se sjajnom varkom oslobodio čuvara i pospremio je loptu u mrežu

46. minuta - Utakmica se nastavila

Drugo poluvrijeme

45+1. minuta - Kraj prvog poluvremena

40.minuta - Oršić je izveo slobodan udarac, lopta je preletjela sve odbila se od teren i prošla malo pokraj vratnice

35. minuta - Modri su dobro kombinirali, Krstanovićje gurnuo za Jedvaja koji je zaobišao Delača, ali mu je lopta ipak na kraju pobjegla

30. minuta - Dinamo lagano preuzima kontrolu, ali još uvijek nema ozbiljnih prijetnji prema Delaču

21.minuta - Bagarić je pokušao iz daljine, gađao je Kelavin suprotan kut, ali je bio neprecizan

14. minuta - Beqiraj je poslao povratnu, ipak je obrana Žutih dobro reagirala te je očistila

6. minuta - Lijepo je povukao Vrsaljko, ali njegov prodor je zaustavio Kramarić

1. minuta - Počela je utakmica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:32