ZADNJE JESENSKO KOLO

FOTO Hajduk u drugom dijelu do pobjede u Šibeniku!

Hajduk je završio polusezonu pobjedom 3-1 protiv Šibenika za malo mira uoči zimske pauze
 Vladimir Dugandžić / Cropix

ŠIBENIK - Na Šubićevcu Hajduk se poslužio "AEK-ovim receptom", nakon grozne igre u prvom poluvremenu Vučevićeva momčad razigrala se u nastavku te su sa dva brza gola Tomasova i Andrića nokautirali Šibenčane koji su odigrali odličnih 45 minuta. Za konačnih 3-1 pobrinule su se dvije "desetke", Ibričić i Alispahić iz penala...

Iako se utakmica igrala u rano popodne, a vrijeme je bilo sunčano, tribine stadiona na Šubićevcu nisu bile pune. Oko tri tisuće gledatelja, nije to bio ambijent kakav je pratio neke zadnje dalmatinske derbije. Bilo je nekoliko stotina torcidaša, policije manje nego inače.

Svejedno atmosfera je znala biti žestoka, a na trenutke je bilo zanimljivije pratiti što se događa na tribinama nego na travnjaku.

Šibenski navijači lako se "zapale" kontra Hajduka.

- Briga mene za Hajduk i Dinamo. Neka se oni međusobno razračunavaju, sve je to korumpirano, njihovi su suci i njihov savez. Ja volim svoj Šibenik i samo hoću da moji dobiju - žestoko je tumačila gospođa u crvenom zabavljajući društvo u VIP loži.

Hajduk je očito nije impresionirao.

- Šta, oli li ovo Hajduk? Di je meni Žungul, on je bija igrač i pravo muško, njega san gledala, a išla san u šesti osnovne. A ovi danas mogu se samo zvat' Hajdukom...

Bilo je to u prvom poluvremenu dok su Šibenčani igrali i stvarali šanse, a hajdukovci statirali... U nastavku su krenule kritike kontra domaćih.

- Hajduk od svakoga gubi, a vas vodi 2-0, sramite se! Joj, šta san tužna i bisna, da oni od ovakoga Hajduka, koji ništa nije pokaza', izgube utakmicu - grmila je gospođa.

Uglavnom na tribinama je bilo zanimljivo, red šibenskog humora, a u pauzi set glazbenih hitova iz šezdesetih za ugrijavanje...

Zato ostanimo još malo na tribinama. Ovdje je glavna priča vezana uz veznjaka Šibenika 23-godišnjeg Mehmeda Alispahića koji je u prodajnoj izlogu, a njegov transfer trebao bi napuniti praznu klupsku blagajnu.

Šibenik upire prodati Alispahića, a zbog njega su na Šubićevac potegli menadžeri i skauti sa svih strana. Jedan od njih Damir Burić Šolta, nekadašnji splitovac, a danas pomoćni trener Freiburga došao je iz prve ruke uvjeriti se u kvalitetu mladog Bugojanca.

I Hajduku je Alispahić interesantan jer bi predstavljao idealnu zamjenu za Ibričića čiji je odlazak izgledan.

- Alispahić je bolji od Ibričića, brži, mlađi, igrač je ekstra klasa, ali je malo na svoju ruku - otkrili su nam Šibenčani. Znate kako je s igračima, onima koji valjaju uvijek pronađu neku manu, a ovi drugi jednostavno - ne valjaju.

- Sve su opcije otvorene - rekao nam je popularni Meho. - Znam za interes Hajduka, neki kontakti postoje, ali moram priznati da mi imponiraju i pozivi iz Njemačke. Svakom nogometašu želja je zaigrati u Bundesligi - objasnio je Alispahić.

Alispahić je Hajduku zabio gol iz penala u zadnjoj minuti, ali je pokazao da zna i može. - Ibri želim sreću, a on meni poručuje da dođem u Hajduk! - otelo mu se uz osmijeh.

Sama utakmica imala je dva lica. U prvom poluvrmenu Šibenik je potpuno nadigrao rezerviranog i blijedog Hajduka. Stvarali su Šibenčani šanse, ali nisu znali zabiti gol.

U nastavku druga slika. Preokret u samo tri minute. Vučević je poslao u igru Tomasova i Trebotića, a oni su bili kreatori promjena. Tomasov strijelac, a onda i asistent, oteo je epitet igrača utakmice raspoloženom An.Sharbiniju.

Goran Vučević, trener Hajduka:

- Šibenik je odigrao jako dobro poluvrijeme, a mi smo u nastavku postavili stvari na svoje mjesto. Rekao sam igračima na poluvremenu, ovo vam ništa ne vrijedi u smislu htijenja, žara i borbe.

Vjekoslav Lokica, trener Šibenika:

- Ne mogu prihvatiti riječi hvale na igru u prvom poluvremenu kad je samo konačan rezultat bitan. Ništa nam to ne znači. U tri minute smo srušili sve dobro što smo napravili.

Šibenik - Hajduk 1-3 (0-0)

Sudac: Alen Gerek 6,5 (Zabok); pomoćnici Vukušić i Matić (obojica iz Zagreba).

Strijelci: 0-1 Tomasov (47., as. Trebotić), 0-2 Andrić (48., as. Tomasov), 0-3 Ibričić (88.), 1-3 Alispahić (90.-11m).

Žuti karton: Jonjić (Hajduk).

Igrač utakmice: Marin Tomasov (Hajduk).

Stadion: Šubićevac.

Gledatelja: 3.000.

Šibenik: Blažević 5,5, Jurčević 6, Fuštar 5, Kartelo 5,5, Medvid 6, Husmani 5,5, Bačelić-Grgić 6 (od 50. Jelić 5), Georgijevski 5,5 (od 53. Božić 5), Jakoliš 6, Alispahić 6,5, Tokić 5 (od 67. Bulat 5).

Hajduk: Radošević 6, J.Buljat 6,5, Vejić 7, Jonjić 6, Jozinović 6, Oremuš 5 (od 46. Tomasov 7,5), M.Ljubičić 6 (od 46. Trebotić 7), Andrić 7 (od 72. Bulku-), An.Sharbini 7, Ibričić 7, Vukušić 6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:05