HRVATSKI KUP

FOTO: ISTRA - RIJEKA 0-1 Ivan Krstanović uništio snove Puljana, Dinamo i Rijeka u finalu Kupa

Ono malo prilika što je Istra stvorila na Drosini nije bilo dovoljno za veliki uspjeh
 Goran Sebelic / CROPIX

Nogometaši Rijeke opravdali su ulgou favorita i pobjedom 1-0 nad Istrom u uzvratnoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa osigurali su plasman u finale protiv Dinama.

Zasluženu pobjedu Riječanima osigurao je Ivan Krstanović u 61. minuti. Visoki centrarfor pokazao je zavidnu klasu kada je matirao Lovrića. Andrej Kramarić mu je ostavio loptu na petnaestak metara, a Krstanović je prevario dvojicu čuvara i lijevom nogom pogodio malu mrežicu Istrina gola.

Pred otprilike sedam tisuća gledatelja Rijeka je pokazala ono što su i domaćini bili svjesni i uoči utakmice: da su bolji. Međutim, Igor Pamić najavljivao je borbu za finale. Aktivan rezultat s Kantride dao mu je za pravo, ali ono malo prilika što je Istra stvorila nije bilo dovoljno za veliki uspjeh.

Blagojević je sjajno pucao iz slobodnog udarca koji mu je obranio Vargić, a Rijekin vratar pred kraj prvog poluvremena je obranio i sjajan udarac Joa. Puljani su se ispuhali u prvom poluvremenu pa je Rijeka zagospodarila terenom i kapitalizirala premoć preko Krstanovića.

POLUFINALE

DINAMO ZAGREB - Slaven Belupo Koprivnica 2-1 (Čop 27, Brodić 83/Rak 52)

(prvi dvoboj 2-0)

Istra 1961 Pula - RIJEKA 0-1 (Krstanović 68)

(prvi dvoboj 1-2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:53