PRIPREME U RAJU

FOTO Modri luksuz u blizini najljepših europskih plaža...

Po nekim računicama, Dinamo je dobio oko pedeset posto popusta na smještaj, a nagrada u slučaju osvajanja turnira gotovo da bi pokrila preostali dio priprema
 Srđan Vrančić/CROPIX

Cascade wellness i lifestyle resort novootvoreni je centar luksuznog turizma u Lagosu. Urs Wild, švicarski vlasnik, osmislio je 86 hektara površine kao kombinaciju sportskih akademija i luksuznog turizma. Kompleks je sastavljen od sportskih terena, bazena, vila i bungalova i glavne zgrade čije je uređenje inspirirano velikim portugalskim osvajanjima.

50 posto popusta

Lagos je nekad bio luka iz koje su portugalski moreplovci kretali na daleka putovanja, pa su tako četiri hotelska krila uređena kao četiri kontinenta: azijski, afrički, južnoamerički i europski.

Foajeom hotela dominiraju ovalne stepenice koje vode do zlatne jabuke. Ova skulptura inspirirana je mitom o jednom od Herkulovih zadataka koje je morao ostvariti da postane besmrtan i zasjedne na Olimp. Herkul je, naime, morao ukrasti Hesperidine zlatne jabuke koje su se nalazile na kraju svijeta. U ono vrijeme kraj svijeta bila je obala Atlantika.

S obzirom na pad zapadnog turističkog tržišta naglasak je stavljen na istočnu Europu i Rusiju. Sonia da Cunha Castro, jedna od menadžerica hotela, kaže da su program sportskih akademija osmislili da popune ranu sezonu. Do sada su u resortu boravili Zenit, Zürich i Bayer . U suradnji s Goranom Svenom Erikssonom i Brianom Kingom, skautom Evertona, koji su zaduženi za organizaciju Atlantic Cupa, dovode najjače momčadi iz pojedinih zemalja.

Po nekim računicama, Dinamo je dobio oko pedeset posto popusta na smještaj, a nagrada u slučaju osvajanja turnira gotovo da bi pokrila preostali dio priprema.

Prema tim izračunima pripreme na dva vrhunska terena, korištenje svih pogodnosti luksuznog hotela s pet bazena, teretanom i prekrasnim krajolikom koštale bi vrlo malo novca. Naravno, za to bi trebalo osvojiti i turnir, ali kako su krenuli, ni ta opcija nije nemoguća.

Inače, noćenje u dvokrevetnoj sobi za dvije osobe košta 210 eura, a za predsjednički apartman dovoljno je 1600 eura. Pretpostavljamo da će one u sezoni biti i malo više jer resort je na samoj obali Atlantika koja varira od prekrasnih okomitih stijena do najljepših pješčanih plaža Europe. Igrači i uprava ističu da imaju vrhunske uvjete, prezadovoljni su i osobljem koje se zaista trudi pa su već naučili i nekoliko na našem jeziku. Svoje goste pozdravljaju na hrvatskom, a do kraja priprema, obećavaju, moći će složiti i cijele rečenice.

Slijedi ušminkavanje

Iako su sve glavne zgrade sagrađene, resort će konačni oblik ispunjen kompletnim sadržajima dobiti za osam do deset mjeseci, do kada bi trebali biti završeni tereni za tenis, golf i još jedno manje nogometno igralište te servisna zgrada u kojoj bi trebale biti manje dvorane za team building, saloni za uljepšavanje, galerija, suvenirnica i mali dućani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:19