DVA DANA DO ŠKOTSKE

FOTO: 'OSJEĆAM ZANOS, A NE UMOR!' Mario Mandžukić želi staviti 'točku na i' trofejne sezone

Istina je da smo na treninzima uvježbavali varijante napada sa dva i sa tri napadača, ali što se napada tiče to će nam biti najmanji problem - rekao je Alen Bokšić
 Ronald Goršić/CROPIX

Jake snage reprezentacije istrčale su pred novinare u prostorijama navijačke udruge “Uvijek vjerni”. Pacak se zasigurno ugodno osjećao u društvu s dva prvaka Europe, Bokšićem i Mandžukićem, no koljena glasnogovornika počela su klecati tek kada se pojavila Tina Katanić s poklonima za stožer i Mandžu... Protekli vikend bio je slavljenički za golgetera Bayerna.

- Lijepo je nakon svega biti u Hrvatskoj, doma - kazao je Mandžo, dodavši kako tek sada postaje svjestan što je ove sezone napravio.

- Ruku na srce, to nitko nije očekivao - iskreno će ponajbolji napadač Europe.

Konkurencija u Bayernu sljedeće sezone ga ne brine previše. Spominje se Lewandowski.

- Bayern je uvijek dovodio samo najbolje, ali mene to ne opterećuje. Vjerujem u sebe i nakon ovih klupskih uspjeha ne osjećam nikakav umor nego zanos s kojim ću u petak istrčati na stadion u Maksimiru - iskreno će Mandžo od kojeg se puno očekuje u petak.

- Kada je reprezentacija u pitanju, uvijek osjećam najveću odgovornost. I nema tu nikakve razlike u odnosu na ono prije. Mnogi me pitaju hoću li zabiti, ali ja se time ne zamaram. Ako će biti prigode zabit ću. No, pobjedu ću sigurno slaviti - zaključio je Mandžukić.

A da Štimac nema problema s napadačkom linijom potvrdio je i njegov prvi asistent Alen Bokšić koji je prije 13 godina bio strijelac protiv Škota.

- Bilo je to davno, jedva da se sjećam. Vidim kako se spominje da dolaze oslabljeni, ali to nas ne bi trebalo previše brinuti. Imamo cilj koji smo stavili ispred sebe i zadatak da se sezona zaključi pobjedom. Dakle, očekujem dobru utakmicu, a nadam se i lijepom vremenu. Pozivam navijače da dođu na spektakl - rekao je Alen Bokšić.

Inače, spominje se kako bi se Štimac mogao odlučiti na čak trojicu napadača s obzirom da je osim bodova važna i gol-razlika. Ako to doista i bude opcija, Boka tvrdi kako se izbornik ne treba brinuti.

- Imamo dosta napadača i još nismo odlučili tko će započeti protiv Škotske. Vježbali smo s dva i tri napadača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:03