ČEKANJE GA DOTUKLO

FOTO Štimac priznao: Modrić neće biti u pravoj formi za prve dvije utakmice kvalifikacija...

Igrači su jako motivirani, i to me stvarno raduje. jerojatno su i sami igrači svjesni kako se svatko od njih mora izboriti za mjesto u startnoj postavi - rekao je Štimac
 Tom Dubravec/CROPIX

Igor Štimac sinoć je odradio prvi trening kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a prvi dojmovi s poljudskog terena nisu bili loši. Naravno, nakon jednog trenera Štimac je teško mogao doći do nekih velikih zaključaka, ali najvažnije je da su mu igrače dali prave signale kako su spremni ostvariti ono što je izbornik zacrtao.

- Jako su motivirani i to me oduševilo. Tražio sam da na treningu ne idu puno snagom, ali nisu me poslušali. Vjerojatno su i sami igrači svjesni kako se svatko od njih mora izboriti za mjesto u startnoj postavi. Što se tiče sutrašnje utakmice, probat ću pronaći dvije podjednako kvalitetne momčadi koje će odigrati po 45 minuta. Švicarci će vjerojatno ići na tri izmjene, ali to se neće odraziti na konačni rezultat - rekao je Štimac i skrušeno priznao:

- Gotovo je sigurno da Luka Modrić neće biti u optimalnoj formi za prve dvije utakmice kvalifikacija...

S Štimcem su na pressicu stigla i dva bivša stanovnika Poljuda - Darijo Srna i Niko Kranjčar.

- Dosta nas stiže iz Splita i sve se veselimo nastupu pred splitskom publikom. Nadam se da Splićani cijene kako smo odigrali Euro i da će napraviti lijepu atmosferu. Stvarno nam treba poticaj za početak najtežih kvalifikacija ikada. Za reprezentaciju uvijek dajemo maksimum, riječ 'zasićenje' ne postoji u našem vokabularu - rekao je Srna, a poslije je dobio riječ Kranjčar.

- Svi znate da me za Split vežu snažne emocije, ovdje sam proveo prekrasnih godinu i pol. Utakmicu protiv Švicarske odigrat ćemo s velikom motivacijom, a isto će se nastaviti i u kvalifikacijama - rekao je Niko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:57