ZADAR - HAJDUK 2:4

FOTO Trijumf Hajduka, Marin Brbić odbio sjesti kod Sinovčića u ložu!

U utakmici 3. kola HNL-a Hajduk je u Zadru pobijedio 4-2. Strijelci za Hajduk bili su Vukušić, Caktaš, Andrijašević i Vuković, dok su za domaće zabili Jolić i Ćurjurić
 Joško Ponoš/CROPIX

U Stanovima se mogla vidjeti prilično zanimljiva utakmica koja je obilovala golovima, što se može svesti i pod nazivnik slabe obrane, posebno domaćih.

Zadar je, može se slobodno reći, darivao “bijele” koji su se na takav pristup samo naklonili i svaku i najmanju pogrešku kažnjavali pogotkom. U konačnici, zajedno s brojnom Torcidom slavili su visoku pobjedu 4-2 koju je domaćin “zalio” nešto ranijim otvaranjem prskalice za polijevanje trave. Znali su hajdukovci kako u drugom dijelu utakmice istrčati u kontru od kojih su zadarskim igračima drhtale noge jer su takve situacije Bijeli pretvarali u gol!

Prilično sadržajno prvo poluvrijeme ponudilo je dva pogotka i nekoliko prigoda iz kojih se moglo napraviti više, no napadači nisu iskazali zavidnu preciznost. Čim je počela utakmica, Hajduk se jedva izvukao iz minusa, odnosno Ćurjurić nije najbolje odradio završetak akcije u kojoj je gostujući branič Vršajević promašio cijelu loptu. Vrtjeli su se “bijeli” nešto bolje u sredini terena, pa je izgledalo kako će zadarska obrana imati problema. Posebno kad je Oremuš u slalomskom stilu obišao Zadrane, ali je u konačnici promašio nemoguće. Uslijedila je kazna, naime, brzo se Zadar vratio u život, u sjajnoj se prigodi našao Jolić, ali se obranom iskazao Blažević. Tek što se lopta vratila u polje, Banović je ponovno s desne strane ubacio, opet je nespretna bila splitska obrana, Jolić je ovaj put bio precizan za slavlje domaćina.

Čak ni za božićne blagdane ne može se vidjeti tako obilato darivanje kao što je to učinila obrana Zadra prije pogotka. Neodlučnost kod izbijanja lopte iz šesnaesterca nekolicine domaćih igrača iskoristio je Vukušić i pogodio “u sridu”! Blažević se pokazao kao najjača Hajdukova karika, zaustavio je još jedan snažan udarac Vasilja. Okušao se i Andrijašević, no Ježina se nije dao iznenaditi.

Činilo se kako će u drugom dijelu utakmica otploviti prema uspavanki, ali se na zadovoljstvo gledatelja to nije dogodilo. Hajduk je ekspresno stigao do dva pogotka, najprije se Caktaš dobro snašao, potom je Andrijašević silovitim udarcem iz daljine pogodio za pristojno vodstvo! Smanjio je eurogolom iz slobodnog udarca Ćurjurić, dok je konačni ishod postavio Vuković.

- Ovo je bio nogomet koji vraća publiku na tribine, želim Zadru puno sreće u nastavku prvenstva, a naš san se nastavlja, pobijedili smo, dali golova, traje i ljubav između igrača i navijača i to je nešto najljepše što se poželjeti može - rekao je Mišo Krstičević.

Pitanje se nameće, zašto ste izvadili Vukušića?

- Imamo serije utakmica, šest u nizu, dobro je Vukušića sačuvati malo za Milano, on je naš igrač na dražbi, na prodaju i neka se pokaže protiv Intera, neka bude svjež. Zašto ga ne bi promijenili? Ne, nije bio ozlijeđen, a nadam se da nije ni uvrijeđen!

Mislite da bi mogao biti uvrijeđen?!

- Ne znam, nema zbog čega...

Ulazak Gige Vukovića trasirao je put pobjedi.

- Drago mi je zbog njega, on zbog ozljede nije s nama prošao pripreme, zaslužio je nastup, a nama je konkurencija u napada velika, golema, s time da je tu Vukušić neprikosnoven, naš igrač broj 1. Teško se dobija minutaža za svih. Danas je Vukušić dao važan gol, a onda Vuković unio dodatni impuls – bio je zadovoljan Krstičević.

Trener domaćih Dalibor Zebić nije pak krio razočaranje:

- Odigrali smo utakmicu za gledaoce, skoro protiv sebe... Sa smanjenim obranama. Hajduku čestitke, bio je življi, brži, uvalili su nam dvije kontre koje su presudile sredinom drugog dijela, dotad smo se držali, to nam je presudilo. Imali smo premalo vjere u sebe, u drugi dio ušli smo ne znajući hoćemo li naprid ili nazad. Hajduk je umoran, ali smo mi izgledali još umorniji, jer su igrači Hajduka brži. Da i mi nismo bili baš slabi svjedoči da je Blažević bio jedan od najboljih aktera na utakmici, ali je Hajduk ukupno bio bolji i raspoloženiji. Čeka nas teško prvenstvo u kojem je svaki bod iznimno dragocjen – rekao je Dalibor Zebić,kormilar Zadrana.

Ivan Vuković nam je kazao:

- Zadovoljan sam jer smo se uspjeli vratiti nakon poraza od Intera, trebala nam je ova pobjeda koja je stigla na teškom gostovanju. Potvrdili smo da imamo dovoljno snage kad je najpotrebnije. To se vidjelo protiv Zadra koji se pokazao čvrstim suparnikom. Što se moje igre tiče, također sam zadovoljan, jer sam u nešto manje od jednoga poluvremena odigrao ono što se od mene tražilo, a to je osvježenje u napadu. Gol i asistencija bili su ishod te igre.

Franko Andrijašević ističe:

- Bila je otvorena utakmica u kojoj su gledatelji i naši navijači uživati, jer su se stvarale prigode i zabijali golovi. Baš se ljudi mogli uživati. Moj pogodak? Sjela je prava lopta i pogodio sam gdje treba. Uglavnom svi smo bili na zavidnoj razini, dali smo sve od sebe i na kraju se isplatilo.

A Ivan Ćurjurić kaže

- Bili smo ravnopravan suparnik, u prvom dijelu imali i konkretnije prigode, puno trelije, međutim, Hajduk je iskoristi sve naše pogreške i došao do pobjede. Pokazali smo da se možemo nositi i s jakim momčadima, šteta što je u konačnici ispao ovakav rezultat. Ali, moramo dignuti glavu gore!

Ante Vukušić je zaključio

- Drago mi je da sam odigrao dobru utamicu i zabio gol i da je Hajduk dobio. Zašto sam ranije otišao u svlačionicu? Ne želim komentirati trenerove odluke, rečeno mi je da sam potreban i u drugim utakmicama. Žao mi je što nisma ostao i zabio još koji gol kad se utakmica skroz otvorila.

Brbić nije želio sjesti u ložu

Kad ne mogu moje kolege iz Nadzornog odbora, neću ni ja - solidarizirao se predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić kad se suočio na ulaznim vratima prostorija Zadra da ne mogu svi funkcioneri Hajduka u malu svečanu ložu stadiona u Stanovima.

Naime, 'vanjski suradnik' Zadra Reno Sinovčić baš kako je najavio nije omogućio ulazak svim Hajdukovim funkcionerima u svečanu ložu, za razliku od ranijih prigoda kad je to bio uzus i stari dobri običaj među sportskim prijateljima. U zadarsku ložu je od Hajduka mogao svatko tko zaželi, pa i priko više toga...

A danas, smio je to samo predsjednik uprave "bijelih" Marin Brbić, mogao je i predsjednik Skupštine Vinko Radovani da je došao, ali nije...

Hajduka su predstavljali Marin Brbić, te članovi Nadzornog odbora Branka Ramljak i Ante Majić koji je bio najavljen.

- Gospodin Brbić može, a ostali neka se snađu – rekao je Sinovčić.

Na ulazu su se Sinovčić i Brbić samo kurtoazno pozdravili, Brbić je rekao da ni on u takvom slučaju neće u svečanu ložu nego će biti zajedno s onima koji su ga izabrali za predsjednika, "na pričuvni položaj".

Direktor Zadra Josip Bepo Bajlo potom je objasnio Brbiću i gospođi Ramljak (u tom trenutkiu Ante Majić još nije došao) da pođu s njim iza kafića, iza gola, u tzv. ložu B, donekle se ispričavši, jer Bepu je žao što se toliko zategla relacija na potezu Zadar – Hajduk, "ali što ćeš..."

- Ništa se vi ne brinite – džentlmenski je prihvatio situaciju Brbić, umirio Bajla i tu je priča bila završena.









ZADAR - HAJDUK 2:4 (Jolić 16, Ćurjurić 82/Vukušić 34, Caktaš 65, Andrijašević 67, Vuković 89)

Zadar: Ježina , Prahić, Jerbić, Šimurina - Bilaver, Begonja (Gržan 64), Surać, Banović, Vasilj (Sarić 76) - Ćurjurić - Jolić (Ivančić 67).

Hajduk: Blažević – Vršajević, Maloča, Milović, Stojanović – Andrijašević, Radošević, Oremuš (Ozobić 88) - Caktaš – Vukušić (Vuković 58), Maglica (Milić 79).

KRAJ

90.+1. minuta - Bilaver je zatresao vratnicu

89. minuta - GOOL Hajduk je potvrdio pobjedu. Povukao je Vuković, te je odigrao dupli pas s Ozobićem, nakon kojeg je zabio pogodak s desne strane

84. minuta - Novi slobodnjak izveo je Ćurjurić, ovaj put lopta se od zida odbila u korner

82. minuta - GOOL Fantastičan pogodak postigao je Ćurjurić. Izveo je slobodan udarac s oko 25 metara te je pogodio preko živog zida gornji desni kut Blaževićevog gola

78. minuta - Ivančić je probao, ali neuspješno

72. minuta - Žuti karton dobio je Maglica

67.minuta - GOOL Andrijašević je povukao sa svoje polovice, došao je do ruba kaznenog prostora te je opalio prema golu i pogodio neobranjivo donji desni kut Ježininog gola

65. minuta - GOOL Vuković je dobio loptu u prostor, ušao je u kazneni prostor te je odigrao na drugu stranu za Caktaša koji nije imao težak posao

64. minuta - Gržan je ušao umjesto Begonje

58. minuta - Vuković je ušao umjesto Vukušića

56. minuta - Pala je igra obje momčadi u nastavku. Igra se bez ozbiljnijih prilika

51. minuta - Žuti karton dobio je Stojanović

46. minuta - Utakmica se nastavila

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

44. minuta - Andrijašević je tukao s vrha 16-erca, Ježina je odbio, a Oremuš je naletio na odbijanac i pao u dvoboju s vratarom, pa je sudac svirao prekršaj u napadu

38. minuta - Poslije ubačaja iz kornera lopta je došla do Vasilja koji s 15-ak metara snažno tuče prizemnim udarcem prema golu, Blažević je odlično reagirao te je spasio vrata Hajduka

34. minuta - GOOL - Oremuš je unutar kaznenog prostora poslužio Vukušića koji nije imao težak posao te je s desetak metara zatresao mrežu

28. minuta . Još je jednom Vasilj sjajno potegnuo s oko 25 metara, ovaj put je lpta otišla malo pokraj gola

27. minuta - Odličan udarac Vasilja s lijeve strane obranio je Blažević

26. minuta - Još jedna propuštena prilika za Bijele. Vukušić je ubacio s lijeve strane, našao je Maglicu na drugoj stativi, a on nije uspio dobro zahvatiti loptu.

24. minuta - Vukušić je probao glavom, a iako je bio sam pucao je daleko od gola

18. minuta - Stojanović je ubacio s 35 metara, na skoku su bili Maglica i MIlović koji nisu zahvatili loptu, a ona je pogodila stativu

16. minuta - GOOL Nakon ubačaja iz kornera lopta je došla do Jolića koji nije ima težak posao te je sa sedam metara zatresao mrežu

15. minuta - Jolić je uzvratio udarcem s 12 metara, obranio je Blažević

13. minuta - Oremuš je prošao lijevom stranom pored nekoliko igrača Zadra i vratara, našao se u čistoj prilici, ali je pucao s par metara pored gola

11. minuta - Osim one prigode u prvoj minuti za sada nema ozbiljnijih prilika niti na jednoj strani

8. minuta - Igra se pred prepunim tribinama u Stanovima

1. minuta - Skoro je Zadar poveo u prvoj minuti. Čurjurić je primio loptu u kaznenom prostoru, pucao je, ali pored gola

1. minuta - Utakmica je počela

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:55